Browsing TEZLER by Subject "White cheese"
Now showing items 1-4 of 4
-
Burdur yöresinde tüketime sunulan taze beyaz peynirlerde Brucella spp.varlığı
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, Burdur bölgesinde üretilerek semt pazarlarında satışa sunulan inek ve koyun peynirlerinde Brucella spp. varlığının araştırılarak, enfeksiyonun bölgedeki durumunun ortaya konulması amaçlanmıştır. Bu amaçla, ... -
Isparta ve yöresinde tüketime sunulan beyaz peynirlerden yersinia enterocolitica izolasyonu ve tanımlanması
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma, Isparta ve yöresinde tüketime sunulan beyaz peynirlerden Yersinia entereocolitica'nın izolasyonu ve tanımlanması amacıyla yapıldı. Araştırmada materyal olarak Isparta ve yöresinden toplanan 77 adet beyaz ... -
Konya`da tüketime sunulan beyaz salamura, tulum ve kaşar peynirlerinin ağır metal içeriklerinin araştırılması
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırma, Konya'da tüketime sunulan beyaz salamura, tulum ve kaşar peynirinde alüminyum, kadmiyum, kurşun, bakır, demir, nikel, krom ve çinko ağır metallerinin varlığını araştırmak amacıyla yapıldı. Bu amaçla perakende ... -
Listeria monocytogenes`in salamura beyaz peynir üretim hattında kontaminasyon kaynaklarının belirlenmesi ve PFGE metodu ile genotiplendirilmesi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırmada, dört işletmeden salamura beyaz peynir üretim prosesinin 16 noktasından toplam 192 numune, L. monocytogenes kontaminasyonu bakımından incelendi. Numunelerde Listeria spp. varlığı, kültürel ve PCR yöntemiyle ...