SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ: Recent submissions
Now showing items 221-240 of 2039
-
Tavşan ve kobay aortasında a(alfa)-adrenerjik reseptör agonist ve antagonistlerine verilen cevapların yaş ve temperatür ile ilişkisi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)30 BÖLÜM VI ÖZET (Xj-ve a2-Adrenerjik reseptör agonist ve antagonistleriyle elde edilen cevaplara yaşın ve hipoterminin etkilerini araştırmak amacıyla yapılan bu in vitro çalışmada. 2-3 aylık genç ve 11-12 aylık erişkin ... -
İnsüline bağımlı diabetes mellituslu çocuklarda solunum fonksiyon testleri
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)6. ÖZET S. Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoloji (TIP) Anabilim Dalı DOKTORA TEZİ/KONYA-1997 Mehmet KOÇ Danışman Prof. Dr. Neyhan ERGENE İnsfiline Bağımlı Diabetes Mellituslu Çocuklarda Solunum Fonksiyon Testleri Bu ... -
Broyler yemine katılan Polivinilpolipirolidan(PVPP)`un ve diğer bazı adsorbanlarla karışımlarının aflatoksikozise karşı koruyucu etkinliklerinin belirlenmesi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)34 6. ÖZET Bu çalışmada, yeme katılan polivinilpolipirolidon (PVPP)'un ve diğer bazı adsorbanlarla (sentetik zeolit, SZ; bentonit, BNT) karışımlarının et-tipi civcivlerde deneysel olarak oluşturulan aflatoksikozise ... -
Müstahzar raf ömürlerinin biyoeşdeğerlilik üzerindeki etkilerinin in vivo ve in vitro olarak araştırılması
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-25)Bu çalışma biyoeşdeğerlilik üzerine depolama süresinin etkisini araştırmak amacı ile yapılmıştır. Çalışma in vivo ve in vitro olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilmiştir. İn vivo bölümde, materyal olarak sağlıklı, canlı ... -
Çiftlik ve köy yumurta sarılarının bazı fizikokimyasal nitelikleri
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-25)Bu araştırma çiftlik ve köy yumurta sanlarının kimyasal bileşimi ile aW) pH, P-karoten ve renk değerlerini mukayese etmek amacı ile yapıldı. Çiftlik yumurta sarılarının kuru madde miktarı köy yumurtalarmınkinden yüksek ... -
Bazı antimikrobiyel ilaçların plazma ve lenf sıvısındaki farmakokinetik profillerinin karşılaştırılması
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)7. SUMMARY Comparasion of Pharmacokinetic Profiles of Some Antimicrobial Agents in Plasma and Lymph Fluids In this study, some pharmacokinetic parameters and concentrations of four antimicrobial agents in plasma and lymph ... -
Ratlarda deneysel akut karaciğer yetmezliğinin fötal hepatoselüler transplantasyonla tedavisinin histomorfolojik değerlendirilmesi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Son dönem karaciğer hastalıkları ve özellikle de akut karaciğer yetmezliği, hala; yüksek mortalite ve morbidite ile seyreden klinik bir tablodur. OKT, bu durumda en seçkin tedavi olarak görülse de; yüksek maliyeti, cerrahi ... -
Köpeklerde izole edilen safen vende alfa-adrenerjik reseptör agonist ve antagonistleri arasındaki etkileşme
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Köpeklerde İzole Safen Vende Alfa-Adrenerjik Reseptör Agonist ve Antagonistleri Arasındaki Etkileşme Köpek v. saphena şeritlerinde postsinaptik alfa-adrenerjik reseptör alt-tiplerini saptamak amacıyla yapılan bu in vitro ... -
Yaşa ve cinsiyete kalça ekleminde inklinasyon açısı, sharp açısı ve centre-edge açılarının araştırılması
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-24)Açılarının Araştırılması. Kalça eklemi insan vücudunun en çok yük taşıyan ve en önemli eklemlerindendir. Fonksiyonunu kaybetmiş ve deforme bir kalça ekleminde kalçanın anatomisi değişir. Kalça eklemindeki rahatsızlıklar ... -
Fötüslerde beyin ventriküllerinin kast metodu ile araştırılması
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-24)Fötüslerde Beyin Ventriküllerinin Kast Metodu ile Araştırılması. Serebral ventri küller, beyindeki canalis centralis ile devam eden ve birbiriyle irtibatlı boşluklardır. Başlıca fonksiyonu, beyin omurilik sıvısının ... -
İstanbul`da tüketime sunulan fermente sucuklarda nitrit ve nitrat düzeyleri
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-24)6. ÖZET Bu çalışma, İstanbul'da tüketime sunulan fermente sucukların nitrat ve nitrit düzeylerini belirlemek için yapıldı. Toplam 50 adet sucuk materyal olarak kullanıldı. NumunelerdeM nitrat ve nitrit düzeyleri ... -
16-18 yaş futbolcular ve spor yapmayan genç erkeklerde vücut yağ oranı ile aerobik gücün ilişkisi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-24)6. ÖZET S. Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı YÜKSEK LİSANS TEZİ / KONYA- 1997 Hakan YAVUZ Danışman Yrd. Doç. Dr. Halil ARDAHAN Futbolcular ve Spor Yapmayan 16-18 Yaş Genç Erkeklerde Vücut ... -
Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu`na bağlı yetiştirme yurtlarında barınan adölesanların büyüme gelişme ve beslenme durumları
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-24)6.ÖZET S.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi / KONYA -1997 Şirin KAYHAN ESER Danışman Yrd. Doç. Dr. Tahir Kemal ŞAHİN Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna Bağlı Yetiştirme ... -
Pnömonili sığır akciğerlerden izole edilen pasteurella haemolytica suşlarının biyotiplendirilmesi ve serotiplendirilmesi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-25)Pnömonüi Sığır Akciğerlerinden İzole edilen Pasteur ella haemolytica Suşlarının Biyotiplendirilmesi ve Serotiplendirilmesi Bu çalışma, pnömonili sığır akciğerlerinden izole edilen P. haemolytica suşlarının, biyotip ve ... -
Konya`da bulunan ekmek fırınları ile üretilen ekmeğin kalitesi ve hijyenik durumu
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-24)6. ÖZET S.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Anabilim Dalı YÜKSEK LİSANS TEZİ / KONYA - 1997 Çiğdem ÇATALKAYA Danışman Prof. Dr. Orhan DEMİRELİ Konya'da Bulunan Ekmek Fırınları ile Üretilen Ekmeğin Kalitesi ... -
Pastörize ve çiğ sütten üretilen çömlek peynirinin farklı ortamlarda olgunlaştırılmasının kaliteye etkisi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-24)Çiğ ve Pastörize Sütten Üretilen Çömlek Peynirinin Farklı Ortamlarda Olgunlaştırılmasının Kaliteye Etkisi Bu araştırmada çömlek peynirinin alışılagelen üretim safhaları dikkate alınarak pastörizasyon ve farklı ortamlarda ... -
Konya ve yöresinde tüketime sunulan salamura beyaz peynirlerden listeria monocytogenes izolasyonu ve tanımlanması
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-24)Konya ve Yöresinde Tüketime Sunulan Salamura Beyaz Peynirlerden Listeria monocytogenes İzolasyonu ve Tanımlanması Bu araştırma, Konya ve yöresinde tüketime sunulan salamura beyaz peynirlerden Listeria monocytogenes' ... -
Tavuk etinden salam üretimi ve kalitesi üzerine araştırmalar
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-24)37 6. ÖZET S.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Besin Hijyeni ve Teknolojisi (VET) Anabilim Dalı DOKTORA TEZİ/ KONYA -1997 Ertuğrul AKÇA Danışman Prof.Dr. O. Cenap TEKİNŞEN Tavuk Etinden Salam Üretimi Ve Kalitesi Üzerine ... -
Tüberkülozlu ve sağlıklı etlerden üretilen kavurmaların kimyasal, mikrobiyolojik ve organoleptik kalitesi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-24)6. TÜRKÇE ÖZET S.Ü. SA?LIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BESİN HİJYENİ ve TEKNOLOJİSİ (VET) ANABİLİM DALI DOKTORA TEZİ / KONYA- 1997 İffet DİNÇ Danışman Doç. Dr. Yusuf DO?RUER Tüberkülozlu ve Sağlıklı Etlerden Üretilen Kavurmaların ... -
Etli Pide`lerin kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi üzerine araştırmalar
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-24)6. ÖZET S.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Besin Hijyeni ve Teknolojisi (VET) Aııabiliın Dalı YÜKSEK LİSANS TEZİ/KONYA- 1998 Bendegül ARAŞ Etli Pidelerin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar ...