Search
Now showing items 1-5 of 5
Karton (tetrabrik) ambalajlı vişne suyu ve şeftali nektarında raf ömrü üzerine araştırma
(2018-08-06)
Bu araştırmada, karton ambalajlı vişne suyu ve şeftali nektarında raf ömrünü belirlemek için, depolama sırasında (oda sıcaklığında 12 ay) kalite değişimi incelenmiştir. Kalite değişim kriteri olarak, 2 ay aralıklarla olmak ...
Aseptik torba ambalajlı domates salçasının depolama sırasındaki kalite değişimi
(2018-08-06)
Bu araştırmada; aseptik ambalajlı domates salçasının kalite değişiminin ve buna bağlı olarak raf ömrünün belirlenmesi amaçlanmıştır.Bunun için domates salçası örnekleri 3 farklı sıcaklıkta (20?C, 28?C ve 37?C) depolanmış ...
Polipropilen ambalajlı bisküvide raf ömrünün matematik-istatistiksel yolla belirlenmesi
(2018-08-06)
35 pim. kalınlığında oryante edilmiş polipropilende (OPP) ambalajlanmış şekerli bisküvide (Petit Beurre) matematiksel-istatistiksel yöntem kullanılarak raf ömrü belirlenmiştir. Bu yöntem, gıdada kalite değişimini kârakterize ...
Ambalajlı hazır kuru çorbalarda raf ömrünün belirlenmesi
(2018-08-06)
Lamine alüminyum folyo (kağıt/polietilen/9jxm Al/polietilen) ile ambalaj lanmış, bileşimleri birbirinden farklı, tarhana, domates ve tavuk hazır kuru çor balarında, 20°C - % 55RH ve 40°C-% 55 RH depolama koşullarında, ...
Karton ambalajlı kayısı nektarında raf ömrünün belirlenmesi üzerine araştırma
(2018-08-06)
Karton ambalajlı (1/1 ve 1/5) kayısı nektarının kalite değişimi 2 aylık aralıklarla belirlenmiştir. Kalite değişme kriteri olarak askorbik asit, toplam karotenoid, hidroksimetilfurfural ve esmerleşme indeksi seçilmiştir. ...