Search
Now showing items 1-10 of 12
Frankfurter tipi sosislerin bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine ayçiçek yağının etkisi
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi FRANKFURTER TİPİ SOSİSLERİN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNE AYÇİÇEK YA?ININ ETKİSİ Gülay KARABAŞ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: ...
Potasyum sorbat ve laktik asitin vakum paketlenmiş tavuk etlerinin raf ömrüne etkisi
(2018-08-06)
İli ÖZET Yüksek Lisans Tezi POTASYUM SORBAT VE LAKTIK ASÎTÎN VAKUM PAKETLENMİŞ TAVUK ETLERİNİN RAF ÖMRÜNE ETKİSİ Kezban TURHAN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: ...
Farklı şekerlerle üretilen lokumların duyusal, teknolojik ve tekstürel özelliklerinin belirlenmesi
(2019-06-24)
Bu araştırmada; geleneksel ürünümüz olan sade lokumda yalnız şeker çeşidi değiştirilmiş, farklı oranlarda ve kombinasyonlarda şekerler kullanılarak üretilen örneklerde duyusal, teknolojik, tekstürel özellikler incelenmiştir. ...
Ankara`da satışa sunulan kaymakların bazı özellikleri üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
Bu çalışmada bir yıl süresince 4 farklı mevsimde Ankara piyasasında satışa sunulan, endüstriyel düzeyde üretim yapan 10 firmaya ait Kaymak örneği incelenmiştir. Bir yıl içerisinde farklı mevsimlerde toplanan örneklerin ...
Pastırmanın bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine sodyum askorbatın etkisi üzerinde araştırma
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi PASTIRMANIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNE SODYUM ASKORBATIN ETKİSİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMA Hatice GÜR Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: ...
Yayıkaltı tozunun yoğurt üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi YAYIKALTI TOZUNUN YOGURT ÜRETİMİNDE KULLAN I M OLANAKLAR İNİN ARAŞTIRILMASI Zehre. GÜLER Ankara üniversitesi. Fen Bilimleri Enstitüsü Süt Teknolojisi Anabil im Dalı Danışnıan: Prof. Dr. Emel SEZGİN ...
Hamburgerlerin fiziksel,kimyasal ve duyusal özelliklerine sodyum tripolifosfatın,depolama sıcaklığının ve süresinin etkisi üzerinde araştırma
(2018-08-06)
Üç farklı düzeyde sodyum tripolifosffat (STPF) (7.0.1, '/.0. 2, %0.3) ile hazırlanan hamburgerler -10°C de ve -20C,C de 60 gün süreyle depolanmıştır. 60 günlük depolama süresinin belirli dönemlerinde (0., 15., 30., ...
Ambalajlı hazır kuru çorbalarda raf ömrünün belirlenmesi
(2018-08-06)
Lamine alüminyum folyo (kağıt/polietilen/9jxm Al/polietilen) ile ambalaj lanmış, bileşimleri birbirinden farklı, tarhana, domates ve tavuk hazır kuru çor balarında, 20°C - % 55RH ve 40°C-% 55 RH depolama koşullarında, ...
Peyniraltı suyu tozunun dondurmada kullanılması üzerinde araştırmalar
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi PEYNÎRALTI SUYU TOZUNUN DONDURMADA KULLANILMASI OZERÎNDE ARAŞTIRMALAR Nuran DAĞAŞAN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Süt Teknolojisi Bölümü Danışman: Yrd.Doç.Dr. Abdi KARACABEY 1990, Sayfa ...
Mısır ekmeğinin bazı özellikleri ve yapım yöntemlerinin fitik asit miktarı üzerine etkileri
(2018-08-06)
Mısır ununa % O, % 15, % 30 ve % 45 oranlarında iki farklı buğday çeşidinin (Bezostaya ve Çeşit-1252) unlan, katılıp bu karışımlardan kompres maya ve ekşi maya kullanılarak iki farklı özellikte ekmek {tava ekmeği ve bazlama) ...