Kahramanmaraş koşullarında ana ürün olarak yetiştirilen yerfıstığı çeşitlerinin verim ve kimi özelliklerinin belirlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Kahramanmaraş koşullarında ana ürün olarak yetiştirilen bazı yerfıstığı çeşitlerinin, tarımsal ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılan bu çalışmada, NC-7, Çom, Shulamith, Gazipaşa ve NC-17 çeşitleri materyal olarak kullanılmıştır Bitki başına meyve verimi, meyve sayısı, meyvede dane sayısı ve dekara meyve verimi bakımından Çom, meyvede iç oranı, 100 tohum ağırlığı, danede ham yağ oranı ve dekara yağ verimi bakımından ise NC-7 çeşitleri en yüksek değerler; sağlamışlardır. Anahtar kelimeler: Bitki başına meyve verimi, meyve sayısı meyvede dane sayısı, dekara meyve verimi, meyvede iç oranı 100 tohum ağırlığı, danede ham yağ oranı, dekara yağ verimi iii NC-7, Çora, Shulamith, Gazipaşa and NC-17 groundnuts varieties have been used as a material in this study, which was aimed at investigating the agricultural and technological properties of some groundnut varieties being planted as the main crop in the area of Kahramanmaraş. As a result of the investigation, Com has been proved to give the highest pod yield per plant, the number of kernel yield per plant and pod yield per decare. Also, NC-7 has been found to give the highest yield in terms of the proportion of kernel per plant, 100 seed weight, the oil ratio and oil yield per decare. Key words: Pod yield per plant, the number of kernel yield per plant, pod yield per decare, proportion of kernel per plant, 100 seed weigkt, the oil ratio, oil yield per decare i i
Collections