Konaklama işletmelerinde müşterilere karşı tutumlar ve fiyat uygulamaları (Marmaris-Akyaka örneği)
dc.contributor.advisor | Sayılır, Ali | |
dc.contributor.author | Özbayir, Cüneyt Erkmen | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T13:37:54Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T13:37:54Z | |
dc.date.submitted | 2005 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/430246 | |
dc.description.abstract | VIÖZETBu çalışmada; konaklama işletme yönetici ve çalışanlarının müşterilere karşıtutum ve davranış farklılıkları ve konukların da böyle bir algılama içinde olupolmadıkları araştırılmıştır.Kullanılan veriler Marmaris ve Akyaka'daki 824 konaklama işletmesiarasından tesadüfi örnekleme yöntemiyle seçilen 261 yönetici, 852 çalışan ve 931konuk'tan anket tekniği ile elde edilmiştir.Araştırma sonunda yönetici ve çalışanların konuklara değişik nedenlerle deolsa farklı davrandıkları ve konukların da bu farklılığı hissettikleri ortaya çıkmıştır.Ortaya çıkan bir önemli sonuç da; yerli turistlerin yabancı turistlere oranla dahapahalıya tatil yaptıklarıdır. Yerli ve yabancı turistlerin büyük bir çoğunluğunun turoperatörü vasıtasıyla tatil yapmalarına karşın, yerli turistler yabancı turistlerlearalarında oluşan fiyat farkını anlayamamaktadırlar.ANAHTAR SÖZCÜKLER :Konaklama, Konuk, Müşteri Profili, Tutum, Davranış, KültürABSTRACTThis study has been carried out to find whether managers and employees ofhospitality establishments have different attitudes and behaviors towards their guestsif so, guests perceive these differences or not.The data was obtained by questionnaire from 261 managers, 852 employeesand 931 guests who were chosen randomly among 829 hospitality companies inMarmaris and Akyaka.The findings of this survey show that the managers and employees behavedifferently even though they have different reasons and guests are aware of thisbehavioral difference. Another important result is that holidays cost more fordomestic tourists than foreign tourists. Although most of the domestic and foreigntourists go on holiday by means of tour operator, the domestic tourists are not able tounderstand these price differences between theirs and foreign tourists'.KEY WORDS:Hospitality, Guest, Customer Profile, Attitude, Behavior, Culture | |
dc.description.abstract | VIÖZETBu çalışmada; konaklama işletme yönetici ve çalışanlarının müşterilere karşıtutum ve davranış farklılıkları ve konukların da böyle bir algılama içinde olupolmadıkları araştırılmıştır.Kullanılan veriler Marmaris ve Akyaka?daki 824 konaklama işletmesiarasından tesadüfi örnekleme yöntemiyle seçilen 261 yönetici, 852 çalışan ve 931konuk?tan anket tekniği ile elde edilmiştir.Araştırma sonunda yönetici ve çalışanların konuklara değişik nedenlerle deolsa farklı davrandıkları ve konukların da bu farklılığı hissettikleri ortaya çıkmıştır.Ortaya çıkan bir önemli sonuç da; yerli turistlerin yabancı turistlere oranla dahapahalıya tatil yaptıklarıdır. Yerli ve yabancı turistlerin büyük bir çoğunluğunun turoperatörü vasıtasıyla tatil yapmalarına karşın, yerli turistler yabancı turistlerlearalarında oluşan fiyat farkını anlayamamaktadırlar.ANAHTAR SÖZCÜKLER :Konaklama, Konuk, Müşteri Profili, Tutum, Davranış, KültürABSTRACTThis study has been carried out to find whether managers and employees ofhospitality establishments have different attitudes and behaviors towards their guestsif so, guests perceive these differences or not.The data was obtained by questionnaire from 261 managers, 852 employeesand 931 guests who were chosen randomly among 829 hospitality companies inMarmaris and Akyaka.The findings of this survey show that the managers and employees behavedifferently even though they have different reasons and guests are aware of thisbehavioral difference. Another important result is that holidays cost more fordomestic tourists than foreign tourists. Although most of the domestic and foreigntourists go on holiday by means of tour operator, the domestic tourists are not able tounderstand these price differences between theirs and foreign tourists?.KEY WORDS:Hospitality, Guest, Customer Profile, Attitude, Behavior, Culture | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İşletme | tr_TR |
dc.subject | Business Administration | en_US |
dc.title | Konaklama işletmelerinde müşterilere karşı tutumlar ve fiyat uygulamaları (Marmaris-Akyaka örneği) | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | İşletme Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 168166 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | MUĞLA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 191772 | |
dc.description.pages | 100 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |