Raspberry seed oil encapsulation by complex coacervation of heteroprotein
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada, bezelye proteini izolatı (PPI) ve Lactoferrin (LF) arasındaki heteroprotein kompleksleri tarafından yüksek miktarda Omega 3 ve 6 yağ asidine sahip frambuaz çekirdeği yağı (FÇY) kapsüllenmesi araştırılmıştır. Tezin ilk bölümünde, bezelye proteini izolatının çözünürlüğünün arttırılması amaçlanmıştır. Bezelye proteini izolatının çözünürlüğü enzim hidrolizi ile artırılmıştır. Hidroliz için farklı miktarlarda enzimler ve farklı hidroliz süreleri kullanılmıştır. Hidrolize zamanları 5,10,15,30 ve 60 dakika olarak seçilmiştir. Enzim/substrat oranları 1:250 (HPPI250), 1:1000 (HPPI1000), 1:2000 (HPPI2000), 1:3000 (HPPI3000) ve 1:4000 (HPPI4000) olarak seçilmiştir. Tezin ikinci bölümünde, birbirine zıt yüklü iki küresel protein, laktoferrin (LF) ve hidrolize bezelye proteini izolatı (HPPI) arasında kompleks koaservat oluşumu incelenmiştir. Biyopolimer oranı, pH, iyonik güç ve sıcaklığın kompleks oluşumu üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Optimum emülsiyon modeli, %10 yağ ve %10 protein (% ağırlıkça) ile hazırlanmıştır. Bu tezin üçüncü bölümünde, kapsülleme verimliliği, nem içeriği ve renk karakteristiklerini değerlendirmek için emülsiyonlar dondurularak kurutulmuştur. Sonuçlar, bezelye proteini izolatının enzim ile hidrolize edilmesinin, çözünürlük üzerinde önemli bir artış etkisine neden olduğunu göstermiştir. Hidroliz için farklı miktarlarda enzimlerin ve farklı hidroliz sürelerinin kullanılmasına, hidroliz derecesini önemli ölçüde etkilediğine karar verilmiştir. FÇY ile optimize edilmiş koşullarda üretilen kapsüller özellikleri açısından değerlendirilmiş ve heteroprotein koaservatların omega açısından zengin yağı kapsüllemek için kullanılabileceği anlaşılmıştır.Anahtar Kelimeler: Laktoferrin, Bezelye Proteini İzolatı, Frambuaz Çekirdeği Yağı, Kompleks Koaservasyon, Enkapsülasyon In this study, the encapsulation of raspberry seed oil (RSO) which has a high amount of Omega 3 and 6 fatty acids by heteroprotein complexes between the pea protein isolate (PPI) and Lactoferrin (LF) was investigated. In the first part of the thesis, main goal was increasing the solubility of the pea protein isolate (PPI). The solubility of the pea protein isolate was increased by enzyme hydrolysis. For this purpose, different amounts of enzymes and different hydrolysis times were used for the hydrolysis. Hydrolysis times were chosen for 5,10,15,30 and 60 minutes. The enzyme/substrate ratios were chosen as 1:250 (HPPI250), 1:1000 (HPPI1000), 1:2000 (HPPI2000), 1:3000 (HPPI3000) and 1:4000 (HPPI4000). In the second part of the thesis, the formation of complex coacervate was examined between two oppositely charged globular proteins, lactoferrin and hydrolyzed pea protein isolate. The effect of biopolymer ratio, pH, ionic strength and temperature on complex formation was investigated. Optimum emulsion model was prepared with 10% oil (wt%) and 1% protein (wt%). In the third part of this thesis, emulsions were freeze dried to evaluate encapsulation efficiency, moisture content and color properties. The results revealed that the hydrolyzed of pea protein isolate with enzyme cause a significant increase effect on solubility. It was decided that the different amounts of enzymes and different hydrolysis times were used for the hydrolysis significantly affect the degree of hydrolysis. Capsules produced at optimized conditions with RSO were evaluated for their properties and it was found that heteroprotein coacervates can be used to encapsulate omega-rich oil.Key Words: Lactoferrin, Pea Protein Isolate, Raspberry Seed Oil, Complex Coacervation, Encapsulation
Collections