Now showing items 1-2 of 2

    • Effect of calcium chloride application on some physical and sensorial properties of pumpkin dessert 

      Beltekin, Büşra (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-01-10)
      Kabak tatlısı ülkemizdeki en popüler tatlılardan biridir. Bu çalışmada, kalsiyum klorürün balkabağı tatlısının duyusal ve fiziksel özellikleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Geleneksel balkabağı tatlısı elde etmek için ...
    • Effect of salt concettration on the cooking properties of macaroni 

      Kiliç, Aziz (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      ÖZET TUZ DERİŞİMİNİN MAKARNANIN PİŞME ÖZELLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ KILIÇ, Aziz Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticileri: Prof.Dr. Mehmet D. ÖNER ve Doç.Dr. Ahmet KAYA Nisan 2000, 61 sayfa Tuz derişiminin ...