Browsing TEZLER by Subject "Hardness"
Now showing items 1-2 of 2
-
Effect of calcium chloride application on some physical and sensorial properties of pumpkin dessert
(GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-01-10)Kabak tatlısı ülkemizdeki en popüler tatlılardan biridir. Bu çalışmada, kalsiyum klorürün balkabağı tatlısının duyusal ve fiziksel özellikleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Geleneksel balkabağı tatlısı elde etmek için ... -
Effect of salt concettration on the cooking properties of macaroni
(GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET TUZ DERİŞİMİNİN MAKARNANIN PİŞME ÖZELLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ KILIÇ, Aziz Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticileri: Prof.Dr. Mehmet D. ÖNER ve Doç.Dr. Ahmet KAYA Nisan 2000, 61 sayfa Tuz derişiminin ...