Now showing items 1-9 of 9

    • Effect of dry-heating on pasting properties of starch-gum hydrocolloid systems 

      Yilmaz, Ayşe (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-11-21)
      Bu tezin temel amacı; gam ilavesi (gam ghatti ve carboxymethyl cellulose) ve kuru ısıtma işlemlerinin doğal mısır nişastasının; yapışkanlık özelliği, jelatinleşme, görünür viskozite, serum ayrılması, retrogradasyon oranı ...
    • Effect of ozone treatment on quality parameters and structure of vegetable oils 

      Uzun Karka, Hicran (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-11-20)
      Bu çalışmada ozon uygulamasının fındık yağının kimyasal ve yapısal özellikleri üzerine etkileri incelenmiştir. Fındık yağı ozon ile 1, 5, 30, 60, 180 ve 360 dakika muamele edilmiştir. Ozonun fındık yağı ile reaksiyonu 1H, ...
    • Effects of ozone on functional properties of proteins 

      Uzun, Hicran (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Ozon, su arıtımında etkili bir dezenfektan olarak uzun yıllardır kullanıldığı halde, gıda endüstrisinde son zamanlarda önem kazanmaya başlamıştır. Yumurta akı proteinleri ve peyniraltı suyu proteinleri gıdalarda yaygın ...
    • Effects of ozone treatment on quality parameters and shelf-life of soybean oil 

      Kaynak, Emine Gül (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Gıdaların ozon ile muamelesi son zamanlarda önem kazanmıştır. Bu çalışmada soya yağı sabit ozonlama hızında farklı sürelerde ozon ile muamele edilerek ozonun soya yağının kalitesi ve karakteristik özellikleri üzerine olan ...
    • Effects of pectin and guar gum on food protein functionality 

      Alben, Emine (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Bu çalışmada, hidrokolloidlerin (pektin, guar zamkı, iyota-karragenan) peynir altı suyuprotein izolatı (PAP) ve yumurta proteinlerinin (yumurta beyazı, yumurta sarısıplazması, yumurta sarısı granülü) fonksiyonel özelliklerine ...
    • Encapsulation of oils from sour cherry kernel and berry seeds by protein-protein complexes 

      Adal, Eda (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-11-28)
      Bu çalışmada, yüksek Omega 3 ve 6 yağ asitleri içeren ahududu çekirdeği ve vişne çekirdeği yağlarının zıt yüklü protein kompleksleri ve koaservatları ile enkapsüllenmesi incelenmiştir. Tezin ilk bölümünde, belirli oranlarda ...
    • Identification of meat from ewe, goat, cow and chicken 

      Akpinar, Kutbettin (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      ÖZET KOYUN, KEÇİ, DANA VE TAVUK ETLERİNİN TANIMLANMASI AKPINAR, Kutbettin Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Söylemez, Zerrin Nisan 2000, 48 sayfa Poliakrilamid jel electroforezi yöntemi ...
    • Improving olive oil yield and quality parameters by using olivex 

      Taşdemir Kesen, Songül (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      ÖZET OLIVEX MUAMELESİ İLE ZEYTİNYAĞI VERİMİNİN ARTTIRILMASI VE KALİTENİN İYİLEŞTİRİLMESİ KESEN, TAŞDEMİR SONGÜL Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Esra İbanoğlu Yrd. Dr. Sibel Fadıloğlu ...
    • Production and characterization of enzymatically produced surfactants 

      Şekeroğlu, Gülten (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Propil laurate ve laurik asidin früktoz esterleri, tutuklanmış lipaz enzimi (Novozym 435) kullanılarak üretildi. Reaksiyonu senteze yönlendirmek için, moleküller elek kullanıldı. Çalışmanın ilk bölümünde, propil laurate ...