Now showing items 1-5 of 5

    • Effect of ozonation on selected properties of starches 

      Çatal, Hatice (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Mısır, patates ve pirinç nişastaları 1:9 oranında suyla karıştırılarak ozonlandı. Ozon konsantrasyonu 1 litre suda 4.2 mg suda çözünmüş ozon olacak şekilde sabit tutuldu. Buğday nişastası-su karışımı aynı şartlarda 15, 30 ...
    • Effect of ozonation, ultrasound application and xanthan gum adding on the selected properties of rice starch 

      Özaslan, Zeynep Tuğba (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Bu çalışmada ozonlamanın, ultrason uygulamanın ve ksantan gam eklenmesinin pirinç nişastasının viskozite ve delta H değerlerini nasıl değiştirdiği araştırıldı. Viskozite değerleri rehometre ile delta H değerleri ise taramalı ...
    • Investigation of the properties of macaroni enriched with wheat germ 

      Gök Pinarli, İlkay (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Bu çalışmada buğday ruşeymi ve buğday ruşeymi yağının raf ömrü çalışıldı ve daha sonra çiğ ve mikrodalgada kavrulmuş ruşeym eklenerek zenginleştirilmiş makarna üretildi. Buğday ruşeyminin raf ömrü hızlandırılmış raf ömrü ...
    • Microbiological of xanthan gum and product yield analysis 

      İbanoğlu, Şenol (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      ÖZET MİKROBÎYAL KSANTAN ZAMKI ÜRETİMİ VE ÜRÜN VERİMLİLİK ANALİZİ IBANQGLU Şenol Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Sami Eren Ocak 1992, 63 sayfa Değişik substrat konsantrasyonlarının, ...
    • Raspberry seed oil encapsulation by complex coacervation of heteroprotein 

      Köklü, Hatice Tuba (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-08-07)
      Bu çalışmada, bezelye proteini izolatı (PPI) ve Lactoferrin (LF) arasındaki heteroprotein kompleksleri tarafından yüksek miktarda Omega 3 ve 6 yağ asidine sahip frambuaz çekirdeği yağı (FÇY) kapsüllenmesi araştırılmıştır. ...