Yerli göçmenlerin yemek kültürlerindeki değişimin incelenmesi: Gaziantep örneği
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmanın temel amacı, iç göç ile Gaziantep'e gelen insanların yemek kültürlerindeki değişimin, etkileşimin ne boyutta olduğunun saptanabilmesi, Gaziantep'in Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına girerek bir Gastronomi kenti olması nedeniyle mutfağının ne denli bir etkileşime sahip olduğu, etkinin tek taraflı olarak Gaziantep mutfağının mı baskın olduğu, yoksa bu etkileşimin karşılıklı mı olduğunun anlaşılmaya çalışılmasıdır. Çalışmada gastronominin, yemek kültürü ile ilişkisi üzerine yoğunlaşılmıştır. Tezin çalışma konusunun göç kavramıyla da bağlantılı olması nedeniyle göç teması da çalışmaya dahil edilmiştir. sonuç olarak, gastronomi; kültür, yemek sosyolojisi, göç kavramlarıyla birlikte ele alınarak Gaziantep özelinde göç ile gelen kişilerin yemek kültürlerindeki değişimin anlaşılmasına yönelik çalışma yapılmıştır. The main purpose of this study is to determine; the extent interraction and the level entent of variation at the food culture of people coming to Gaziantep with internal migration, what kind of interaction Gaziantep's cuisine has due to joining of Gaziantep to Unesco Creative Cities Network, how the adaptation process of the immigrants after started to live in Gaziantep, to undestand whether the effect of unilateral Gaziantep cuisine is dominant or whether this interaction is mutual.In this study, it is focused on the relationship between gastronomy and food culture. The theme of migration is also included in the study owing to the subject of thesis is related with migration. As a results; Gastronomy; contacted together with culture, food sociology, migration concept, it is worked on to understand the changes at food culture of immigrant people at Gaziantep private.
Collections