Search
Now showing items 1-7 of 7
Depolama işleminin baklavanın duyusal kalitesi üzerine etkisi
(2018-08-06)
Baklava dünyada bilinen, sevilen ve yapılan bir hamur tatlısıdır. Duyusal kalitenin ön planda olduğu gıda sektöründe baklavanın duyusal algıdaki kalitesinin arttırılması ancak işletmelerin kaliteli malzeme kullanması ve ...
Yerli turistlerin Gaziantep mutfağına bakış açılarının tespit edilmesine yönelik bir araştırma
(2018-12-11)
Eskiden turizm faaliyeti denildiği zaman akla ilk olarak `deniz, güneş, kum` üçlemesi gelirken; günümüzde alternatif turizm çerçevesinde `spor, macera, inanç, sağlık, kültür ve kongre turizmi` gelmektedir. Günümüz ...
Kültürel kimlik bağlamında Sakarya mutfağı: Abhaz mutfağı incelemesi
(2019-04-12)
Tarih boyunca kimlik meselesi daima sorun teşkil eden bir durum olmuştur ve kendini her dönem farklı şekillerde göstermiştir. 'Ben kimim' sorusuna verilen 'biz buyuz' tanımlaması kimliğin inşasında ...
Gaziantep yemekleri üzerine bir içerik incelemesi
(2019-06-25)
Yemek, insanoğlu için fizyolojik bir gereksinimdir. Önceleri yemek yemeye salt olarak beslenme temelli bakılırken, zamanla yemek yemeye yüklenen anlamlar değişmiştir. Günümüzde yemek; kültürün önemli bir parçası, bir ...
Gastronomide tabak tasarım teknikleri ve yenilikçi sunum anlayışları
(2018-08-06)
Beslenme tüm canlılar için biyolojik bir gerekliliktir. İnsan beslenmesini diğer canlılardan ayıran en temel özellik ise beslenme biçiminin değişerek evrilmesidir denilebilir. Ateşin keşfi ile birlikte insanın beslenme ...
Yeme içme kültürünün sosyal medya aracılığıyla yeniden üretimi üzerine bir araştırma: Gaziantep ili örneği
(2018-08-06)
Sosyal medya en genel anlamıyla yeni nesil web teknolojilerinin getirdiği kullanıcı kolaylığı ve iletişim hızıyla yakalanan eş zamanlı bilgi paylaşımının takip edildiği dijital platformdur. Birçok insanın mobil ve çevrimiçi ...
Sanat olarak gastronomi ve görsel sanatlarla ilişkisi
(2018-08-06)
Niceliksel olarak önemini kaybedip niteliksel bir önem kazanan günümüz gastronomisinin sanatsal yönünün kabul edilirliği; Türk mutfağı ve dünya mutfağında önemi gün geçtikçe daha da artmaktadır. Bilim, teknoloji ve ekonomik ...