Search
Now showing items 1-8 of 8
Gastronomi turizmi alanyazının gelişimi: Journal of Tourısm and Gastronomy Studies dergisinde yayımlanan makaleler üzerine bir inceleme
(2019-04-22)
Bibliyometri farklı isimlerle de olsa 1900'lü yılların başında kullanılmaya başlamıştır. Terimin bugünkü anlamıyla kullanımı ise Pritchard'ın 1900'lü yılların ikinci yarısında yayımladığı makaleyle gerçekleşmiştir ...
Gastronomi kültürü ve gastronomi turizmi açısından Likya bölgesini ziyaret eden turistler üzerine bir inceleme
(2019-06-13)
Nicel verilere dayanarak yapılan bu çalışmada genel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın evreni Likya bölgesini ziyaret eden turistler üzerine yapılmıştır. Araştırmanın örneklemini ise bu bölgeyi ziyaret eden ...
Yerli turistlerin Gaziantep mutfağına bakış açılarının tespit edilmesine yönelik bir araştırma
(2018-12-11)
Eskiden turizm faaliyeti denildiği zaman akla ilk olarak `deniz, güneş, kum` üçlemesi gelirken; günümüzde alternatif turizm çerçevesinde `spor, macera, inanç, sağlık, kültür ve kongre turizmi` gelmektedir. Günümüz ...
Bir destinasyon unsuru olarak yerel gastronominin marka şehir pazarlamasında etkileri: Gaziantep örneği
(2018-08-06)
Değişen yaşam koşullarının getirdiği rekabet ortamı, ürün ve hizmetleri olduğu gibi şehirleri de farklılaşmaya ve bunun sonucu olarak da markalaşmaya itmiştir. Markalaşma çalışmaları içindeki şehirler öz varlıklarını en ...
Gaziantep yemekleri üzerine bir içerik incelemesi
(2019-06-25)
Yemek, insanoğlu için fizyolojik bir gereksinimdir. Önceleri yemek yemeye salt olarak beslenme temelli bakılırken, zamanla yemek yemeye yüklenen anlamlar değişmiştir. Günümüzde yemek; kültürün önemli bir parçası, bir ...
Dini inanç etkileşimi üzerinden mutfak kültürünün oluşumu: Hatay ili örneği
(2020-11-27)
Mutfak kavramını düşündüğümüzde aklımıza ilk gelen intibalar arasında onu zorunlu hayati gereksinimlerin bir parçası olarak görmek vardır. Lakin bu bakış açısı sığ olmakla birlikte mutfağın kendine ait bir kültürü olan, ...
Yerli turistlerin yöresel restoranları tercih etme nedenleri: Gaziantep ili örneği
(2019-09-06)
Günümüzde, insanlar boş zamanların artmasıyla birlikte, yeme içme faaliyetlerini sadece beslenme ihtiyaçlarını karşılamaktan ziyade birlikte zaman geçirmek, yeni insanlarla tanışmak gibi ihtiyaçlarını da karşılamak için ...
Yeme içme kültürünün sosyal medya aracılığıyla yeniden üretimi üzerine bir araştırma: Gaziantep ili örneği
(2018-08-06)
Sosyal medya en genel anlamıyla yeni nesil web teknolojilerinin getirdiği kullanıcı kolaylığı ve iletişim hızıyla yakalanan eş zamanlı bilgi paylaşımının takip edildiği dijital platformdur. Birçok insanın mobil ve çevrimiçi ...