Browsing TEZLER by Subject "Lactic acid bacteria"
Now showing items 1-5 of 5
-
Bira posası slajlarında katkı masddesi olarak laktik asit bakterileri ve tahıl kullanımının kalite üzerine etkileri
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Hardaliye üretim teknolojisi üzerinde bir araştırma
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-02-19)ÖZET Bu araştırmada, Türkiye'de Trakya Bölgesi 'nde kırmızı üzüm ve üzüm suyunun ezilmiş hardal tohumu ve benzoik asit ilavesiyle fermentasyonu sonucu hardaliye üretimi incelendi. Araştırmanın ilk kısmında, ... -
Mısır ve mısır ürünlerinde toplam fumonisin`in varlığı ve bebek fekesinden izole edilen laktik asit bakterileri üzerine fumonisin B1 (FB1)`in etkisi
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)MISIR VE MISIR ÜRÜNLERİNDE TOPLAM FUMONISIN VARLIĞI VE BEBEK FEKESİNDEN İZOLE EDİLEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ ÜZERİNE FÜMONİSİN Bı'İN ETKİSİ Doktora Tezi Sibel ÖZÇAKMAK TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA ... -
Trakya bölgesinde farklı köylerden alınan yoğurtlardan laktik asit bakterilerinin izolasyonu, bunların EPS (ekzopolisakkarit) üretim kabiliyetlerinin belirlenmesi ve bu bakteriler kullanılarak ayran üretimine uygun kombinasyonlarının seçilmesi üzerin
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ekzopolisakkarit üreten laktik asit bakterileri fermente süt ürünleri üretimteknolojisinde viskozite, tekstür ve emülsifiye edici etkileri sebebiyle büyük bir önemkazanmıstır. Bu etkiye baglı kalarak, bu tez çalısması, ... -
Yayık tereyağlarından izole edilen laktik asit bakterilerinin tereyağı kültürü olarak kullanılmaları üzerine bir araştırma
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Doktora Tezi YAYIK TEREYAĞLARINDAN İZOLE EDİLEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN TEREYAĞI KÜLTÜRÜ OLARAK KULLANILMALARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Osman SAĞDIÇ Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim ...