Browsing TEZLER by Subject "Hardaliye"
Now showing items 1-2 of 2
-
Fenolik madde tayini için lakkaz temelli amperometrik bir biyosensör geliştirilmesi ve gıda analizinde kullanımı
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Gıdaların karakterizasyonunda ve insan sağlığına olası etkilerinin ortaya çıkarılmasında fenolik bileşik içeriklerinin belirlenmesi büyük önem taşımaktadır. Gıdalarda fenolik bileşik analizi için geleneksel teknikler ... -
Hardaliye üretim teknolojisi üzerinde bir araştırma
(TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-02-19)ÖZET Bu araştırmada, Türkiye'de Trakya Bölgesi 'nde kırmızı üzüm ve üzüm suyunun ezilmiş hardal tohumu ve benzoik asit ilavesiyle fermentasyonu sonucu hardaliye üretimi incelendi. Araştırmanın ilk kısmında, ...