Browsing TEZLER by Author "Hasançebi, Semra"
Now showing items 1-5 of 5
-
Buğdayda kahverengi pas dayanıklılık genlerinin (Lr9, Lr19 ve Lr24) seleksiyonunda kullanılacak moleküler markırların belirlenmesi
Kiliç, Gül Çiçek (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ülkemizde üretimi en yaygın olan tarım ürünlerinden biri buğdaydır ve buğday üretiminin gerçekleştiği önemli bölgelerden birisi de Trakya Bölgesi'dir. Kahverengi pas hastalığı (leaf rust) bölgede üretimi kısıtlayan ... -
İnsan interlökin 7 geninin (IL7) moleküler klonlaması
Korkut, Gamze (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-01-07)İnsana ait interlökin 7 (IL-7) immünolojide uzun süredir T hücreleri ve B hücreleri üzerindeki etkileri bilinen bir sitokindir. IL-7'nin B ve T hücresi proliferasyonu için gerekli olduğu ve IL-7'nin eksikliğinin ... -
Leucojum aestivum` dan Tirozin dekarboksilaz (TyDC) geninin izolasyonu
Balta, Özlem (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-10-24)daha sonra doldurulacaktır. -
Mercimek (Lens culinaris Medik.) çeşitlerinin DNA barkodlamametodu ile tanımlanması
Tatlises, Metin Burak (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-10-05)Bu çalışma; Türkiye'de üretim iznine sahip mercimek çeşitlerini DNA barkodları ile tanımlamak amacıyla yapılmıştır. Çalışmada 34 adet Türkiye ve 1 adet Kanada menşeli çeşit kullanılmıştır. Barkod geni olarak `CBOL ... -
Yerel çeltik çeşitlerinde agronomik karakterizasyon ve DNA profilleme
Konak, Mete Arslan (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-10-05)Ülkemizde sürdürülebilir çeltik üretimi, üretici ve tüketicilerin beklentilerine uygun yeni çeşitlerin geliştirilmesi için mevcut yerel çeşitlerde genetik kimliklendirme ve agronomik karakterizasyona gereksinim vardır. ...