Show simple item record

dc.contributor.advisorSeçilmiş, Cihan
dc.contributor.authorKaramahmutoğlu, Esra
dc.date.accessioned2020-12-29T11:35:27Z
dc.date.available2020-12-29T11:35:27Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2020-08-13
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/403243
dc.description.abstractGastronomi turizmi günümüzün en hızlı büyüyen niş seyahat pazarıdır.Ülkelerin turizm tanıtımlarında, mutfak kültürlerini kullanmaları gün geçtikçeartmakta ve önemli olmaktadır. Bu çalışma ile Türkiye turizm tanıtımındagastronomik değerlerin kullanılmasının önemi üzerinde durulmuştur. Türkiye'degastronomi alanında bilgi sahibi olan kişilerin Türk gastronomisi ve gastronomiturizmi için yapılması gerekenlerle ilgili görüş ve önerilerinin belirlenmesiamaçlanmıştır. Çalışmanın örneklemi kartapu örnekleme ile seçilen 10 kişidenoluşmaktadır. Katılımcılar belirlenirken mutfak sanatları ve gastronomi turizmihakkında bilgi sahibi olmalarına dikkat edilmiştir. Araştırmada veri toplama aracıolarak yarı yapılandırılmış sorulardan oluşan görüşme formu kullanılmıştır.Katılımcılara 10 adet soru yöneltilmiştir. Verilerin çözümünde nitel veri analiziyöntemlerinden betimsel analiz yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın bulgularıincelendiğinde; katılımcılar gastro diplomasinin öncelikli olarak hayata geçirilmesigerekliği üzerinde durmaktadırlar. Gastronomi paydaşlarının ülke içinde birlik olarakhareket etmesi gerekliği paylaşılmıştır. Yerel yemeklerin restoranlarda ve konaklamaişletmelerinde doğru şekilde sunulmasının önemi belirtilmiştir. Kendi mutfağımızı vekültürümüzü korumanın öncelikli olmasına vurgu yapılmaktadır.
dc.description.abstractGastronomy tourism is today's fastest growing niche travel market. In tourismpromotion of countries, the use of culinary cultures is increasingand important dayby day. This study focuses on the importance of the use of gastronomic values intourism promotion in Turkey. The aim of this course is to determine the opinions andsuggestions of the people who have knowledge in the field of gastronomy in Turkeyabaout what to do for Turkish gastronomy and gastronomy tourism. This study'sparicipants consisted of 10 people selected with snowball sampling. Participantswere informed about culinary arts and gastronomy tourism. The data were gatheredthrough an interview form with semi-structured questions. Participants were asked 10questions. As a qualitative data analysis method, descriptive data analysis wasemployed. Examinig the findings of the study, the participants emphasize that gastrodiplomacy should be implemented as a priority. The need for gastronomystakeholders to act as unıty within the country is shared. The importance oforesenting the local food in restaurants and accommodation establishments. It isemphasized that preserving our own cuisine and culture is a priority.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleTürkiye turizm tanıtımında gastronomik değerlerin yeri ve ihtiyaç analiz
dc.title.alternativeAbstractlocation and needs analysis values in the introductionof Turkey
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-08-13
dc.contributor.departmentTurizm İşletmeciliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmTourism
dc.subject.ytmTourism sector
dc.subject.ytmTourism species
dc.subject.ytmPromotion
dc.subject.ytmIntroduction activities
dc.subject.ytmGastronomy
dc.subject.ytmCulinary tourism
dc.subject.ytmTurkish tourism
dc.identifier.yokid10258809
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid555812
dc.description.pages153
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess