Show simple item record

dc.contributor.advisorAytuğ, Ayfer
dc.contributor.authorGüven, Aysun
dc.date.accessioned2020-12-29T10:44:57Z
dc.date.available2020-12-29T10:44:57Z
dc.date.submitted1993
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/394282
dc.description.abstractTez araştırması giriş ve sonuç bölümleriyle birlikte yedi ana bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde mutfağın tanımı, gelişmesi ve türlerine, otel i- cindeki yeri ve önemine ve diğer fonksiyonlarla olan ilişkisine değinilmiştir. İkinci bölümde otel mutfaklarının tasarımını etkileyen temel verilerin üzerinde durulmaya çalışılmıştır ve konunun, otelin bütününü içine alan bir fizibilite çalışmasına ballanması gere ği ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Üçüncü bölümde, otel mutfaklarının sağlıklı pl anlanabi lmesi ve mutfak içi ilişkilerinin rahat kurulabilmesi için ergonominin gereğine dayandırılmaya çalışılmıştır. Dördüncü bölümde, Otel mutfakları tasarımında kullanılan ergono- mik tekniklerin açılımları yapılmıştır. Ergonomik tekniklerle planlaması öngörülen mutfakların planlama uygulama ve işletme safhalarında olumlu işlediği sonucuna varılmıştır. Beşinci bölümde ise otel mutfaklarında bulunan ana fonksiyon lar ve birbirleriyle olan ilişkilerine ayrılmıştır. Altıncı bölümde, otel mu tf aklar mdaki ana fonksiyonların ergo- nomik esaslar dahilinde oluşumuna yer verilmeye çalışılmıştır. Yedinci bölümde, dünya ve Türk otel mutfaklarındaki ana.`fonksi yonların ergonomik esaslar dahilinde oluşumuna yer verilmeye ça lışılmıştır. Sonuç bölümünde, Otel mutfaklarının: planlamasında- ortaya çıkan sorunlar ve çözüm yollarına değinilmeye çalışılmıştır.
dc.description.abstractIn this study, the ergonomical factors on planing the kitchens in the hotels were investigated. This study consists of seven main parts in which includes the introduction and results parts. At the introduction part;the aim of this thesis Was explained. At the first part, the defination. of the kitchen, historical develop ment and the kinds location with in the hotel and importance of location of ai kitchen and the relation with other functions were treated. - The, second part of the study, i s about the basic data which effect the plannig of the hotel jki tchens In part three, importance of ergonomiy was explained. Needing of ergonomy for the planning the kitchen and for comportability in working is said. At the part four, the ergonomical thecniques which are used on the design of the kitchen were extended.The good performans on the design »application and operation phases of the kitchens designed by the ergonomical tecniques were discussed. The main function of hotel kitchens and relations which each other were considered at the part five At the part six, the creation of basic functions on the view point of the ergonomical basis.were treated. *~ w At the part seven, the basic functions of kitchens all over thewo-rld and in Turkey were investigated on the view point of ergonomical basis. At the results part, the problems of planning a hotel: kitchens and solution of these were treated.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectMimarlıktr_TR
dc.subjectArchitectureen_US
dc.titleOtel mutfaklarının planlamasında ergonomik faktörler
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmKitchen
dc.subject.ytmPlanning
dc.subject.ytmErgonomics
dc.subject.ytmHotels
dc.identifier.yokid28959
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityYILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid28959
dc.description.pages195
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess