Show simple item record

dc.contributor.advisorPala, Mehmet
dc.contributor.authorAkgül, İlker
dc.date.accessioned2020-12-29T10:26:00Z
dc.date.available2020-12-29T10:26:00Z
dc.date.submitted2002
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/392448
dc.description.abstractÖZET Her geçen gön gelişen meyve suyu sektörü ve artan elma suyu ihracatı, bu sektörde urun ve üretim kalitesini geliştirmeyi zorunlu kılmaktadır. Halk sağlığı ve ihracatımız için elma ürünlerinin toksik açıdan güvenli üretimi gerekmektedir. Bu zorunluluk, meyve suyu İhracatçılarını yeni yöntem bulmaya yönlendirm^tir. Bu çalışmada, ozonun yüksek oksidasyon özelliğinden yararlanılarak elmadaki patulin giderilmiştir. Patulin çözeltileri üzerinden değişik ozon debilerinde (34,56 ve 67,68 mg/saat) ve işlem sürelerinde (1, 2, 3, 4 dakika) ozon geçirilmiştir. Patulin çözeltisinde, ozon debisi 34,56 mg/saat ve işlem süresi 3 dakikada patulin miktarı % 100 ve ozon debisi 67,68mg/saat ve işlem süresi 4 dakikada % 92,13 azaltılmıştır. Anahtar Kelimeler: Patulin, ozonla arıtma, antım, elma, elma suyu üretimi vı
dc.description.abstractABSTRACT Developing fruit juice sector day by day and increasing apple juice export make a necessity to improve quality of product and production in this sector. For the pubnc health and exports, apple products must produced safe to include toxic mfcroorganism. This necessity divert the fruit juice's exporters to find new method. In this study, making use of ozone's high oxidizing property, detoxification of patulin in apple have been obtained. Over the patulin solution, ozone, variable ozone rates (34,56 and 67,68 mg/h) and operation times (1, 2, 3, 4 minutes) have been transmitted. The reduction of patulin achieved with patulin solution was 100 % after exposure to 34,56 mg/h of ozone rate is reported patulin levels 92,13 % in patulin solution after treatment for 4 minutes. Keywords: Patulin, ozone treatment, detoxification, apple, apple juice production. vnen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKimya Mühendisliğitr_TR
dc.subjectChemical Engineeringen_US
dc.titleOzon uygulamasıyla patulin giderilmesi
dc.title.alternativeDetoxification of patulin with ozone
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmTreatment
dc.subject.ytmApple juice
dc.subject.ytmOzone
dc.subject.ytmPatulin
dc.subject.ytmApple
dc.identifier.yokid133671
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityYILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid128558
dc.description.pages38
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess