Patatesteki C vitamininin bozunma kinetiği
dc.contributor.advisor | Kıncal, Suzan | |
dc.contributor.author | Giray, Çiğdem | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T10:01:09Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T10:01:09Z | |
dc.date.submitted | 1985 | |
dc.date.issued | 2018-12-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389615 | |
dc.description.abstract | 1. ÖZET Patatesteki C vitamini bozunma kinetiğinin saptanması nın amaçlandığı çalışmada, C vitamini bozunmasına etki eden faktörlerden en önemlisi olan sıcaklık incelenmiştir. Bu amaç için, dikdörtgen prizması şeklinde kesilmiş patatesler alimünyum folyoya sarılarak 65 C - 100 C aralı- ğındaki sıcaklıklar ve 5 - 60 dak. aralığındaki sürelerde su da ya da buharda haşlanmış, işlem öncesi ve sonrasında yapılan tayinlere dayanılarak C vitamininin bozunma kinetiği incelenmiştir* Çalışmada elde edilen sonuçlar C vitamininin bozunma kinetiğinin birinci mertebe reaksiyon biçimine uygun olduğu nu göstermiş, reaksiyon hız sabitinin sıcaklığa bağımlılık biçimi saptanmıştır. | |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Patatesteki C vitamininin bozunma kinetiği | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-12-06 | |
dc.contributor.department | Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Food chemistry | |
dc.subject.ytm | Food chemistry | |
dc.subject.ytm | Potato | |
dc.subject.ytm | Ascorbic acid | |
dc.identifier.yokid | 294 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | EGE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 294 | |
dc.description.pages | 61 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |