Show simple item record

dc.contributor.advisorKıncal, Suzan
dc.contributor.authorGiray, Çiğdem
dc.date.accessioned2020-12-29T10:01:09Z
dc.date.available2020-12-29T10:01:09Z
dc.date.submitted1985
dc.date.issued2018-12-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389615
dc.description.abstract1. ÖZET Patatesteki C vitamini bozunma kinetiğinin saptanması nın amaçlandığı çalışmada, C vitamini bozunmasına etki eden faktörlerden en önemlisi olan sıcaklık incelenmiştir. Bu amaç için, dikdörtgen prizması şeklinde kesilmiş patatesler alimünyum folyoya sarılarak 65 C - 100 C aralı- ğındaki sıcaklıklar ve 5 - 60 dak. aralığındaki sürelerde su da ya da buharda haşlanmış, işlem öncesi ve sonrasında yapılan tayinlere dayanılarak C vitamininin bozunma kinetiği incelenmiştir* Çalışmada elde edilen sonuçlar C vitamininin bozunma kinetiğinin birinci mertebe reaksiyon biçimine uygun olduğu nu göstermiş, reaksiyon hız sabitinin sıcaklığa bağımlılık biçimi saptanmıştır.
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titlePatatesteki C vitamininin bozunma kinetiği
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-12-06
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmFood chemistry
dc.subject.ytmFood chemistry
dc.subject.ytmPotato
dc.subject.ytmAscorbic acid
dc.identifier.yokid294
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid294
dc.description.pages61
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess