Show simple item record

dc.contributor.advisorÜnlütürk, Adnan
dc.contributor.authorKasapugil, Müge
dc.date.accessioned2020-12-29T09:59:46Z
dc.date.available2020-12-29T09:59:46Z
dc.date.submitted1986
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389365
dc.description.abstractÖZET Iaısal işlemle sıvı yumurta pastörizasyonuna bir alternatif olarak düşük sıcaklıkta hidrojen peroksitle pastörizasyon ve özellikle hidrojen peroksitin sıvı yumurtaya ilave edilen Salmonella.typh İm urium ESB-3Mf üzerindeki etkisi araştırılmıştır. % 0.1 y4 % 0»5 oranlarında hidrojen peroksit ilavesiyle 5° ve 20° C'lerde İ2Ö dakika süreyle bekletilen yumurta örneklerindeki Salmonella sayısında Önemli bir azalma olmadığı, % 1 oranında hidrojen peroksit ilave edilen ve aynı sıcaklıklarda bekletilen örneklerde ise 15 dakikalık süre sonunda Salmonella sayısında yaklaşık if logaritmik ünitelik bir azalma olduğu gözlenmiştir. 5° C'de hidrojen peroksidin salmonella üzerindeki antimikröbijal etkisinin 20 C dekine kıyasla biraz daha yüksek olduğu bulunmuş, başlangıçta 7.3 x 10 adet Salmonella içere» sıvı yumurtaya % 1 oranında hidrojen peroksit ilave edildikten 2if saat sonra ise Salmonellanın tamamen elimine olmadığı saptanmıştır. Ayrıca % 1 oranında ilave edilen hidrojen peroksit başlangıçta sıvı yumurtanın gramında 1.7 x 10 olan toplam bakteri sayısında 2 saatlik süre sonunda yaklaşık 3 logaritmik ünitelik azalmaya neden olurken, başlangıç sayısı 1,1 x Kr'des. yüksek olan koliform ve fekal koli form sayılarında 30 dakikalık süre sonunda en az 3 logaritmik ünitelik azalma gözlenmiştir.
dc.description.abstracten_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleHidrojen peroksitin düşük sıcaklıkta sıvı yumurtanın bakteriyolojik kalitesi üzerindeki etkisi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmPasteurization
dc.subject.ytmHydrogen peroxide
dc.subject.ytmEggs
dc.subject.ytmLiquid whole egg
dc.subject.ytmSalmonella typhimurium
dc.identifier.yokid711
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid711
dc.description.pages29
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess