Show simple item record

dc.contributor.advisorDeniz, Abdulselam
dc.contributor.authorEl, Sedef Nehir
dc.date.accessioned2020-12-29T09:58:33Z
dc.date.available2020-12-29T09:58:33Z
dc.date.submitted1987
dc.date.issued2020-01-20
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389099
dc.description.abstractKurubaklagiller, çeşitli besin öğeleri kaynağı olarak güm geçtikçe insanların diyetinde daha önemli bir yer almaktadır. Çimlendirmenin mercimek ve mung fasulyesinin besin öğeleri üzerine etkisinin araştırıldığı bu çalışmada, çimlendirilmiş tanelerin ülkemizde de insan tüketiminde kullanılması amaçlanmıştır.
dc.description.abstractLegumes are great of importance in human diets as a source of various nutrients. In the present study effect of germination on nutritive value and acceptability as a food of lentil and mung bean sprouts was investigated.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBeslenme ve Diyetetiktr_TR
dc.subjectNutrition and Dieteticsen_US
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleTaze tüketim için çimlendirilmiş mercimek ve mung fasulyesinden elde edilen filizlerin besleyici değerinin araştırılması,
dc.title.alternativeTaze tüketim için çimlendirilmiş mercimek ve mung fasulyesinden elde edilen filizlerin besleyici değerinin araştırılması,
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-01-20
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10320845
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid603721
dc.description.pages86
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess