N,P,K, gübrelemesinin patates genotiplerinde parmak patates ve cips kalitesi üzerine etkileri
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
37 VI- 02ET 1987 yılı ilkbaharında, Menemen'de 9 farklı gübre dozunda yetiştirilmiş, 4 patates çeşidinin cips ve parmak patates yapımına uy gunlukl arını saptamak amacıyla renk de ğerleri araştırılmıştır. Renk tayini EAPR (1977) tarafından tanıtılan yöntem lere göre yapılmış ve analizler 1987 yılı Ekim ayında E.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Anabilim Dalı Ka lite Laboratuvarında yapılmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen sonuçlar aşağıda verilmiştir* 1. Atika çeşidi parmak patates için en uygun çeşittir. 2. Sakura çeşidi cips yapımı için en uygun çeşittir. 3. Azot miktarının arttırılması, patateste cips ve par mak patates kalitesini yükseltmektedir. 4. Gübreleme patateste işleme kalitesini etkilemektedir. 5. Araştırmada cips ve parmak patates için en uygun gübre dozu N3Q P1Q K30'dur. 38 VII- SUMMARY In order to study their suitabilities to processing the color values of 4 potato varieties grown at Menemen in the spring of 1987 were determined. Color determinations `were done according to the methods described by the EAPR (1977). The analyses were performed in the potato quality laboratory of the Department of the Field Crops of the Agean University during October, 1987. The result obtained and the conclusions drawn are given as f ollowings : 1. The variety S^lcur a is suitable to chips processing. 2. The variety Atifta is suitable to french- fries processing. 3.. The chips and french- fries quality increase as the Nitrogen applied at higher dose. 4. The fertilization affected the processing quality of potato. 5. The most suitable combination of fertilizer to increase quality is N30 P10 K3o'
Collections