Erzurum ili alabalık üretim tesislerinin teknik özellikleri üzerine bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
V ÖZET ERZURUM İLİ ALABALIK ÜRETİM TESİSLERİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA UYGUR, Ş. Ömür Yüksek Lisans Tezi, Zootekni Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mehmet Ali CANYURT Ağustos 1999, 71 Sayfa Tatlısu balıkçılığı Türkiye'de her geçen gün gelişen bir sektör halindedir. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki uygun ekolojik ve doğal potansiyelin değerlendirilmesi, yeni ve daha yüksek gelir elde edilmesi açısından giderek yaygınlaşan bir üretim alanıdır. Bu araştırmada, Erzurum ilinde alabalık yetiştiriciliği yapan 12 işletmenin teknik özellikleri, üretim şartları ve sorunları ele alınarak analiz edilmiştir. İnceleme yapılan işletmelerde su koşullarının alabalık yetiştiriciliğine uygun olduğu, işletmelerin tümüne yakınının açık arazilerde kurulduğu ve işletme arazilerinin genellikle özmülk olduğu belirlenmiştir. Ayrıca işletmelerin büyük bir kısmının proje yapılmadan kurulmuş olduğu, projeli tesis edilenlerin de projeye büyük ölçüde uymadıkları gözlenmiştir. Sonuç olarak; işletmelerin sorunları, teknik, ekonomik ve sosyal sorunlar olarak belirlenmiştir. İşletmelerin bu sorunlarını çözebilmeleri için en uygun model olarak kooperatif kurulması önerilebilir. Anahtar Sözcükler: Alabalık, alabalık üretim tesisleri, tatlısu balıkçılığı, teknik özellikler, kooperatif. VII ABSTRACT A RESEARCH ON THE TECHNICAL FEATURES OF TROUT FARMS IN ERZURUM UYGUR, Ş. ÖMÜR MSc in Animal Science Supervisor: Prof.Dr. Mehmet Ali CANYURT August 1999, 71 Pages Aquaculture is a developing sector in Turkey. Especially, it is a spreading production area for obtaining higher income due to appropriate ecological and natural potential of Eastern Anatolia. In this research the technical features, condition and problems of the production of 12 trout farms in Erzurum were examined. In the farms under investigation, it was reported that the conditions of water used were suitable for trout farming, most of the farms were operating on the open fields and the farm fields were possessing the farmers own properties. In addition, most of the farms were built without a feasibility study. Few farms with feasibility study were observed not to follow the directions in the study. As a result, the problems of the farms were technical, economical and social. In order to solve these problems, founding a cooperative can be advised. Keywords: Trout, trout farms, aquaculture, technical features, cooperative.
Collections