Show simple item record

dc.contributor.advisorTuğrul, Nurcan
dc.contributor.authorAlkan, Bahtinur Sezin
dc.date.accessioned2020-12-29T09:15:19Z
dc.date.available2020-12-29T09:15:19Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2020-01-21
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/379790
dc.description.abstractBu çalışmada, farklı kurutma metotları ile levrek balığı dilimleri kurutularak kurutma kinetiği incelenmiş ve doğrusal olmayan regresyon analizine göre kurutma davranışını en iyi ifade eden modeller belirlenmiştir. Levrek balığı dilimlerinin mikrodalga fırın ve vakum etüvünde kurutulması sonucu, farklı güç ve sıcaklık değerlerindeki kuruma süreleri, efektif difüzyon katsayıları ve aktivasyon enerjileri hesaplanmıştır.Yapılan yüksek lisans tez çalışması sonucunda; mikrodalga fırında kurutma ile kuruma süresinin çok daha kısa olduğu ve efektif difüzyon katsayılarının daha yüksek olduğu gözlenmiştir. Mikrodalga fırında çalışılan tüm güç değerleri için en uygun kurutma modeli Midilli olur iken vakum etüvünde için yapılan analizler tek bir modelin seçilemeyeceğini göstermiştir.
dc.description.abstractIn this study, the drying kinetics of seabasss lices were investigated by using different drying methods and based on non-linear regression analyses, optimum drying model which describe drying behaviour was determined. Drying times, effective diffusion coefficients andactivation were calculated as a result of drying seabasss lices in microwave oven at different powers and vacuum oven at different temperatures.As a result of the MSc. thesis, it is observed that drying time was much shorter and effective diffusion coefficients were higher in microwave drying. While the most suitable model for microwave oven is Midilli, the regression analysis showed that a single method can not be selected for vacuum oven.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKimya Mühendisliğitr_TR
dc.subjectChemical Engineeringen_US
dc.titleLevrek balığının farklı yöntemlerle kurutma kinetiğinin incelenmesi
dc.title.alternativeInvestigation of drying kinetics of seabass with different methods
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-01-21
dc.contributor.departmentKimya Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10279172
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityYILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid603833
dc.description.pages77
dc.publisher.disciplineKimya Mühendisliği Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess