Show simple item record

dc.contributor.advisorKuşat, Mete
dc.contributor.authorŞahan, Mustafa
dc.date.accessioned2020-12-29T09:13:48Z
dc.date.available2020-12-29T09:13:48Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-10-18
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/379374
dc.description.abstractBu çalışmada Ege Bölgesinin gelişmekte olan Uşak İlinin merkezinde yaşayan 1000 birey ile görüşülerek anket çalışması yapılmış ve su ürünleri tüketim alışkanlıkları belirlenmeye çalışılmıştır. Ankete katılanların %55,5'i kadın, %44,5'i erkeklerden oluşmaktadır. Ankete katılanların %59,3'ü lise mezunudur. Katılımcıların %27,6'sı öğrenci,%21,1'i işçi, %28,0'i ev hanımı, %19,3'u memur,%1,5'i emekli ve %2,5'i de diğer meslek mensuplarıdır. Ankete katılanlar arasında 1501-3000 TL geliri olanlar, %36,7 oran ile en fazla birey sayısına sahiptir. Katılımcıların %23,5'i kırmızı eti, %18,9'u tavuk eti, %15,5'i balık eti tüketirken, %36'sı bütün et çeşitlerini ve %6'sının da et tüketmedikleri belirlenmiştir. Ankete katılanların balık tüketim sıklıkları haftada bir %38,1 oranla birinci sıradadır. En fazla tercih ettikleri deniz balıkları ve deniz balıklarından da hamsidir. Katılımcılar en fazla balığı ise pazar yerlerinden temin etmektedirler. Balık, büyük çoğunlukla (%79,1) kış aylarında ve %83,63'ü evde, %8,99'u lokantada ve %7,38'i piknikte tüketmektedirler. Balığın kızartılarak pişirilmesi %76,9 ile daha çok tercih edilmektedir.
dc.description.abstractIn this study, 1000 individuals living in the centerin Uşak of the developing region of Aegean were interviewed and a survey study was conducted to determine the consumption habits of seafood. 55.5 % of the participants were women and 44.5 % were men. 59.3 % of the respondents were high school graduates. 27.6 % of the participants were students, 21.1 % were workers, 28.0 % were housewives, 19.3 % were civil servants, 1,5 % retired and 2.5 % were other professionals. Among those surveyed, those with an income of 1501-3000 TL have the highest number of individuals with a rate of 36.7 %. While 23.5 % of the participants consumed red meat, 18.9 % chicken meat, 15.5 % consumed fish, 36.0 % did not consume whole meat and 6 % did not consume meat. The fish consumption frequencies of the respondents were 38.1 percent per week. Their most preferred sea fish and sea fish are also anchovies. Participants supply the most fish from the market. Fish are mostly consumed in winter (79.1%) and 83.63 percent in the house, 8.99 % in the restaurant and 7.38 % in the picnic. It is more preferable fried cooking of fish with (76.9%).en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleUşak ili su ürünleri tüketim alışkanlıkları üzerine bir anket çalışması
dc.title.alternativeA survey study on consumption behavi̇ors for seafood of Uşak province
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-10-18
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı
dc.subject.ytmConsumption habits
dc.subject.ytmWater
dc.subject.ytmAquatic products
dc.subject.ytmQuestionnaires
dc.subject.ytmMeasurement and evaluation
dc.subject.ytmConsumption
dc.subject.ytmUşak
dc.subject.ytmFish consumption
dc.subject.ytmFishes
dc.identifier.yokid10234807
dc.publisher.instituteLisansüstü Eğitim Enstitüsü
dc.publisher.universityISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid543575
dc.description.pages52
dc.publisher.disciplineAvlama Teknolojisi Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess