Show simple item record

dc.contributor.advisorYiğit, Nalan Özgür
dc.contributor.authorÖzdal, Ahmet Murat
dc.date.accessioned2020-12-29T09:13:10Z
dc.date.available2020-12-29T09:13:10Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-10-21
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/379167
dc.description.abstractBu çalışmada, ortalama 3,42±0,016 g ağırlığındaki mücevher ciklet (Hemichromis guttatus) balıklarının yemlerine %3, %7, %11 ve %15 oranlarında kırmızı biber ilavesi ile beslemenin büyüme parametreleri, yem değerlendirme (FCR), pigmentasyon ve yaşama oranı üzerine etkileri araştırılmıştır. Mücevher balıklarının yemleri izonitrojenik (%37) ve izokalorik (3831 kcal kg-1) olarak hazırlanmış ve balıklar deneme yemleriyle 90 gün beslenmişlerdir. Denemede her bir akvaryuma 15 balık stoklanmış ve deneme 3 tekerrür yapılmıştır. Deneme sonunda yemlere kırmızı biber ilavesinin deneme sonu ağırlık, ağırlık kazancı, spesifik büyüme oranı (SBO) ve yem dönüşüm oranını (YDO) etkilemediği tespit edilmiştir. Kırmızı biber ilavesi ile beslenen balıkların vücutları, kontrol grubuna göre daha iyi renklenme göstermiştir. Kırmızı biber ile beslenen balıklarda a ve b değerleri, istatistiksel olarak önemli bir farklılık göstermemiştir (P>0,05).Sonuç olarak, mücevher ciklet balıklarının yemlerine %3 oranında kırmızı biber ilavesinin renklenme ve büyüme için uygun olduğu tespit edilmiştir.
dc.description.abstractIn this study, effect on growth performance, feed convertion ratio (FCR), survival rate, pigmentation and survival rate of addition 3%, 7%, 11% and 15% red pepper to diet of jewelery fish (average weight 3,42 ± 0,016 g) was investigated. The diets of the jewelery cichlid fish were prepared as isonitrogenic (37%) and isocaloric (3831 kcal kg-1) and fish were fed for 90 days with experimental feeds. In the experiment, 15 fish were stocked as 3 replications to each aquarium. At the end of the experiment, it was determined that adding of red pepper to fish diet did not affect on final weight, weight gain, spesific growth rate (SGR) and feed convertion ratio (FCR). It was determined that body of fish fed addition of red pepper to diet was showed better the color than the control group. a and b values in fish fed with red pepper showed no statistically significant difference (P>0,05). As a result, it was determined that the addition of 3% red pepper to diet of jewelery fish was suitable for coloration and growth.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleMücevher ciklet (hemichromis guttatus) yemlerine pigment kaynağı olarak kırmızı biber (capsicum annuum) ilavesinin büyüme ve renklenme üzerine etkileri
dc.title.alternativeEffects on growth and coloration of red pepper suplementation as pigment sources to diets of jewel cichlid (hemichromis guttatus)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-10-21
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10266757
dc.publisher.instituteLisansüstü Eğitim Enstitüsü
dc.publisher.universityISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid570434
dc.description.pages39
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess