Bir hazır gıda depolama tesisinde çalışma ortamının iş sağlığı ve güvenliği açısından değerlendirilmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Günümüz lojistik yönetimi anlayışı içerisinde giderek önemini hissettiren konuların başında depolama hizmetleri gelmektedir. Taşınması gereken eşya ve ürünlerin belirli merkezlerde güvenle depolanması lojistik faaliyetlerinin etkinlik ve verimliliğini artırmaktadır. Depolama esas olarak kontrol, teslim alma, yerleştirme, sayım, toplama, tekrar kontrol ve gönderme faaliyetlerini kapsar. Lojistik hizmetlerinin giderek önem kazanmasıyla birlikte tüm Dünyada ve ülkemizde hazır gıda depolama sektörü de önem kazanmaktadır. Bu tez çalışmasında, İzmir Sarnıç bölgesi ile İzmir Depolama ve Toptan Ticaret Merkezi İşletme Kooperatifinde (İZDEP) bulunan iki ayrı hazır gıda depolama tesisi iş sağlığı ve güvenliği açısından değerlendirilmiş, depolama ve ambarlama sektörünün riskleri farklı risk değerlendirme metodları kullanılarak karşılaştırılmıştır. Warehousing services are one of the most important issues that are becoming increasingly important in today's logistics management approach. The safe storage of goods and products to be transported in certain centers increases the efficiency and efficiency of logistics activities. Storage mainly includes control, receiving, placement, counting, collection, re-control and dispatch activities. With the increasing importance of logistic services, ready food storage sector is gaining importance all around the world and in our country.In this thesis, two separate food storage facilities located in İzmir Sarnıç region and İzmir Storage and Wholesale Trade Center Management Cooperative (İZDEP) were evaluated in terms of occupational health and safety and the risks of storage and warehousing sector were compared using different risk assessment methods.
Collections