Search
Now showing items 1-10 of 79
Türkiye`de su ürünleri pazarlama sistemi ve balık hallerinin fonksiyonel durumu
(2018-08-06)
Türkiye'de balık tüketimi kırmızı et ve tavuk etine göre yetersizdir Kryısal kesimde 9-9,5 kg/kişi tüketim iç bölgelerde 2,3 kg/kişi'ye düşmektedir. Tüketimdeki yetersizliğin en önde gelen nedenlerinden birisi, ...
İstiridye (Astrea edulis) larva üretimi üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
- 54 - ÖZET Bu çalışmada, ülkemiz sularının tek temsilcisi olan Ostraa edulis'in larva üretimi üzerinde durulmuştur. Ostrea adulis. Ege De nizi, Akdeniz, Marmara ve Istanbul Boğazının Karadeniz ile birleştiği noktada ...
Bazı patojenik bakterilerin su ürünleri işletmelerinde kullanılan yüzeylerde biyofilm oluşturmasına dezenfektanların etkisi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, işletmelerde ürünlerin mikroorganizmalar ile bulaşmasında önemli bir faktör olan biyofilm oluşumu ve oluşan biyofilm düzeylerine dezenfektan etkileri incelenmiştir.Çalışmada, Salmonella typhimurium (ATCC ...
Türkiye`de ve AB ülkelerinde su ürünleri politikaları ve sektöre yönelik koruma politikaları
(2018-08-06)
oz Türkiye dış ticaret ilişkileri açısından Avrupa Ülkeleri ile yoğun ticaret yapmaktadır. İlişkilerdeki yoğunluk; dünya görüşü, yaşam biçimi ve politik entegrasyonlarla pekişmektedir. Türkiye'nin Avrupa Birliği ...
Kültürü yapılan çipura (Sparus aurata L.) ve levrek (Dicentrarchus Labrax L.) balıklarında görülen bakteriyel hastalıkların teşhis ve tedavisi üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
ABSTRAKT Bu doktora tezinde Ege denizi kıyılarında kültürü yapılan çipura (Sparus auratd) ve levrek (Dicentrarchus labrax) balıklannın bakteriyel hastalıkları ve tedavisi araştırıldı. Araştırmada materyal olarak 13 balık ...
Ağ kafeslerde levrek (Dicentrarchus labrax L., 1758) balığı yetiştiriciliği üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
96 ÖZET E.ü. Su ürünleri Fakültesi 'nde 1888 yılında yumurtadan yetiştirilen levrek balıklarının, ilk 6 aylık per iyodl arından sonra kafeslerde gelişimleri incelenmiştir. Bu amaçla Bodrum yöresinde bulunan Gölköy-Ilıcabükü ...
Su ürünleri yetiştiricilik alt sektöründe planlama
(2018-08-06)
in ÖZET SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİK ALT SEKTÖRÜNDE PLANLAMA TÜREL, Murat Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Dilek İ. EMİROĞLU ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet KAYA EYLÜL, 2002, 75 Sayfa Türkiye'nin, ...
Çipura (Sparus aurata L.,1758) balıklarının mevsim dışı yumurtlattırılması üzerine bir çalışma
(2018-08-06)
- 77 - VI- ÖZET Bu çalışmada Akdeniz Bölgesi balıklarından çipuranın (Sparus aurat) yumurta periyodunun ileriye kaydırılması üzerine çalışılmıştır.Dekalaj sırasında 3 adet tank kullanılmıştır. Bu tankların hacmi 2 m tür. ...
Ölüdeniz`de (Fethiye) alabalığın (Salmo gairdnerii Rich.) deniz suyuna adaptasyonu çalışması
(2018-08-06)
ABSTRAK Bu çalışmada Ölüdeniz 'de alabalığın deniz ortamına adaptasyonu araştırılmıştır. Çalışmada kademeli tuzluluk artışını öngören yöntem kullanılmıştır. Araştırma süresince balıklar ozmatik ve termal şoku kısa ...
Deniz kefallerinin ağ kafeslerde beslenme imkanlarının araştırılması ve gelişmelerinin incelenmesi
(2018-08-06)
-53- VI. ÖZET Bu çalışmada Mugilidae familyasına ait Mugil cephalus ve Mugil auratus türü kefal balıklarına ağ kafes koşullarında suni besleme uygulanarak gelişim perf orman slan incelenmiştir. Bu amaçla, deneme için 64 ...