Browsing TEZLER by Title
Now showing items 9865-9884 of 10451
-
Üretim planlamasında GERT tekniği ve bir uygulama
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET ÜRETİM PLANLAMASINDA GERT TEKNİĞİ VE BİR UYGULAMA ' KARABOĞA, Azime Yüksek Lisans Tezi, İstatistik Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. C. Cengiz ÇELİKOĞLU Ağustos 1999, 91 sayfa Bu tezde rastsal özellikte bir ... -
Üretim yapan sanayi işletmeleri için bilgisayar destekli malzeme yönetim sistemi geliştirmek
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu tezin amacı üretim yapan işletmeler için bilgisayar destekli malzeme sistemleri geliştirmek ve bu sistemin ait olduğu bütün (üretim kaynak planlaması) hakkında detaya inmeden bilgi vermektir. Bu şekilde üretim yapan ... -
Ürkmez toplu basınçlı sulama sisteminin performansının değerlendirilmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-09-29)Bu çalışma, Küçük Menderes Sulama Birliği hizmet alanında yer alan, sulama alanı 370 ha olan Ürkmez toplu basınçlı sulama sisteminin performansının belirlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmada sulama ... -
Ürkmez ve Gümüldür yapay resiflerindeki balık komünitesinin incelenmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Yapay resiflerdeki balık komünite yapısının ve bunun çevresel faktörlere göre değişiminin belirlenmesi, resiflerin etkinliğinin daha doğru değerlendirilebilmesi kadar, ekolojik ve biyolojik süreçlerin daha iyi anlaşılmasını ... -
Ürkmez-Gümüldür arası kıyı bandın da mevcut rekrasyon amaçlı çadırlı kamping alanlarının özellikleri ve yeterlilikleri üzerine bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)65 6. ÖZET ? Rekreasyonel kullanımın yok olduüu ya da çok azaldığı günümüz kentlerinde; rekreasyonel amaçlı kamping alanları halkın ilgisini çeken en önemli merkezler haline gelmiştir. Bu nedenle son yıllarda planlı ya da ... -
Ürün ağacı ve konfigürasyon yönetimi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-06-24)Bu çalışma, günümüz şirketlerinin yoğun ve karmaşık iş süreçlerinde ürünün yaşam döngüsünün (PLM) ürün ağacı ve konfigürasyon yönetiminin üzerindeki etkileri açıklanmıştır. Etkili ürün ağacı ve konfigürasyon yönetimiyle ... -
Ürün kalitesine etki eden dikim faktörleri
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET ÜRÜN KALİTESİNE ETKİ EDEN DİKİM FAKTÖRLERİ DİRGAR, Esra Doktora Tezi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Ziynet ÖNDOGAN Kasım 2004, 94 sayfa Konfeksiyon işlemi, uzun bir dizi imalat işlemlerinin son ... -
Ürün yaşam döngüsü yönetimi perspektifinden döngüsel ekonomi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-06-23)Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM), şirketlerin küresel pazarda rekabet edebilmeleri için bir ihtiyaç haline gelmiştir. PLM, en iyi kalitede üretim için en az zaman ve maliyetle işbirliği içinde çalışmanın bir gereğidir.Döngüsel ... -
Ürün yükü ve yaprak almanın fizyolojik-anatomik etkilerinin, salkım ucu kuruması ile ilişkilerinin incelenmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-03-27)Bu araştırma, Manisa ilinin, Merkez (Lokasyon 1) ve Alaşehir (Lokasyon 2) ilçelerinde olmak üzere iki farklı deneme alanında gerçekleştirilmiştir. Bitkisel materyal olarak Lokasyon 1 deneme alanında 1103 P asma anacı üzerine ... -
Üstel matris fonksiyonları yardımıyla Amerikan opsiyon probleminin çizgiler yöntemi ile çözümü
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)V ÖZET ÜSTEL MATRİS FONKSİYONLARI YARDIMIYLA AMERİKAN OPSİYON PROBLEMİNİN ÇİZGİLER YÖNTEMİ İLE ÇÖZÜMÜ KÖROĞLU, Canan Doktora Tezi, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Turgut ÖZİŞ Mart 2002, 146 sayfa Bu tezde ... -
Üstmetin tabanlı bir tasarım ve öğrenme aracının geliştirilmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Abstrakt Bu çalışmada öğrenme ortamı ve öğretim tasannu aracı olarak kullanılması amaçlanan bir prototip üstmetln yazılımı tasarlanıp, gerçekleştirilmiştir. Üstmetln teknolojisi İle yapıcıl öğrenme yaklaşımını kullanmayı ... -
Üstün performanslı ticari yağlık biber çeşitlerinin geliştirilmesi I. genetik materyalin toplanması ve verim ile bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Çalışma 2011 üretim yılında Balıkesir ili merkez ilçeye bağlı Ovaköy lokasyonunda yürütülmüştür. 2010 yılında Balıkesir, Bursa ve Çanakkale bölgelerinde temin edilen 64 adet populasyon ve ülkemizde yetiştiriciliği yapılan ... -
Üstün ısı yalıtım özelliğine sahip tuğla geliştirilmesi ve karakterizasyonu
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-09-14)Yapılan bu tez çalışmasında, TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları standardına göre 1. ve 2. gün derece bölgelerinde, dış cephe duvarlarının ısı yalıtım şartlarını tek başına karşılayabilen hafifletilmiş tuğla bloğu ... -
Üzerinde çay tarımı yapılan Doğu Karadeniz bölgesi podsolik topraklarının mikrobiyolojik aktivitesi ve toprak asitliğini etkileyen biyolojik faktörler üzerinde araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)99 ÖZET Bu çalışmada Türkiye genelinden birçok özellikleri i- le ayrıcalık gösteren çay tarım topraklarının mikrobiyolojik dinamiğini ortaya koymak ve zaman içerisinde bazı özellikle rin değişmesinde toprak organizmalarının ... -
Üzüm çekirdeği ekstraktının tavuk kaplama harçlarında kullanımının incelenmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada; buğday unu, mısır unu, pirinç unu, tuz, kabartma tozu ve metil selüloz (MC) ve su kullanılarak hazırlanan kaplama hamuruna üzüm çekirdeği ekstraktı ve bütillenmiş hidroksi toluen (BHT) ilavesinin lipit ... -
Üzüm pekmezi üretimi sırasında oluşan başlıca ürünlerin araştırılması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET ÜZÜM PEKMEZİ ÜRETİMİ SIRASINDA OLUŞAN BAŞLICA ÜRÜNLERİN ARAŞTIRILMASI BA?DATLIO?LU, Neriman Doktora Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Yaşar HIŞIL Gıda ürünlerinin çoğu işleme ve depolama ... -
Üzüm sularının pastörizasyonu ve kontsantresi sırasında hidroksimetilfurfural oluşumu üzerinde bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-06)Bu çalışmada, üzüm suyunun pastörizasyonu ve konsantresi sırasında HMF oluşumu incelenmiştir. irastörizasyon sıcak lığı ve süresinin etkisi ile konsantre etme sıcaklıkları, konsantrenin Briks derecesinin şıra örnekleri, ... -
Üzüm suyu konsantresi üretiminde yaşam döngüsü değerlendirmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-08-11)Artan nüfus, gelişen teknoloji ve sanayileşme sonucu mevcut kaynaklar tükenme riski ile karşı karşıya gelmiştir. Bu durum tüm sektörleri olduğu gibi gıda sektörünü de sürdürülebilir üretim yöntemleri aramaya ve uygulamaya ... -
Üzümsü meyvelerdeki fenolik bileşiklerin laktik asit fermantasyonu ile değişimi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-01-24)Çalışmada farklı üzümsü meyveler saf kültür (L.plantarum) ile laktik asit fermantasyonuna tabi tutularak fenolik bileşiklerde meydana gelen değişimler ve onlara bağlı olarak antioksidan aktivitelerde artışlar/azalışlar ... -
Üzümün farklı gelişme dönemlerinde ifade edilen genlerin cDNA kütüphanesi taranarak belirlenmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu tez çalışmasında Sultani çekirdeksiz üzüm (Vitis vinifera L.) çeşidine ait meyvelerden elde edilen cDNA kütüphanesi taranarak, olgunlaşma boyunca tanelerde hangi genlerin ifade edildiği belirlenmiş; tam uzunlukta ...