FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ: Recent submissions
Now showing items 801-820 of 10451
-
İzmir ili ve çevresinde bulunan bazı terra-rossa topraklarının önemli genetik özellikleri ve bu toprakların toprak taksonomisindeki (7th approximation) yeri üzerine bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)50 D Z E T Kemalpaşa yöresi terra-rossa topraklarında yürütülen çalışmanın amacı bu tcpıaklsrın önemli fiziksel kimyasal özelliklerini saptayarak bu toprakların 7. Tahmin sistemindeki gerçek yerini belirlemektir. Bu amaçla ... -
Etilalkol-su karışımının reftifikasyonu
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-115- SUMMARY In this work, a complete column design for the rectification of dilute ethanol solut ion, which is obtained by the fermantation of sugar beat molasses. The work is a part of a large scoped project aimed at ... -
Xanthomonas campestris NRRLB-1459 ile xanthan sakızı üretimi ve çeşitli azot ve karbon kaynaklarının verime etkisinin saptanması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Pseudamanas syringae ve pathavarlarının tanılanmalarında biyokimyasal ve morfolojik özelliklerin belirlenmesi üzerinde araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)6. ÖZET En son yapılan taksonomik çalışmaya göre, Pseudomonas ge- nusuna ait türler 69 'a inmiş t ir. Bu türün 42 tanesi, Pseudomonas syringae pathovar' ı olarak isimlendirilmiştir. Pseudomonas genusuna ait ... -
Liorhysus hyalinus (F.)(heteroptera: Rhopalidae)`un kimyasal yapısı üzerinde bazı araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)18 ÖZET Rhopalidae familyası içinde yer alan Liorhyssus hyalinus, bir tohum zararlısıdır. Konukçularınm tohumları ile beslenmesi ve tohumların süt olumu devresini kısa sürede tamamlanmasından dolayı üretimleri güçleşmek ... -
Dondurularak saklamanın tavuk etinin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Araştırmada çeşitli depolama şekillerinde dondurula rak depolanmış tavuk etinde dokuz ay boyunca görülen deği şimler incelenmiştir. Tavuk etine üç şekilde tepolama işlemi uygulanmıştır. 1. Grup. Bütün halde tavuk ... -
Domates tozu ve domates çorbalarında meydana gelen renk değişmeleri
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)5. ÖZET Domates çorbalarının ve ana bileşeni olan domates tozla rının depolama sırasındaki esmerleşmelerini önlemede çeşitli kat kıların ve vakumun etkisi araştırılmıştır. Üç farklı oranda ( % 40, % 35 ve % 30 ) domates ... -
Böceklerde iletişim
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZSD BÖCEKLERDE İLETİŞİM Yıllardan beri insanlardan daha çok hayvanlar arasındaki iletişim bilim adamlarının ilgisini çekmiştir. Böceklerde bulunan bu kabiliyet, özellikle sosyal formlarda araştırılmıştır. Orthopterâ ... -
İzmir ve çevresinde meyve ağaçlarında zararlı bazı önemli klepidoptera türlerinin yumurtaları üzerinde incelemeler
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Çalıgma 1986 yılında İzmir vb civarında yetiştirilen meyve ağaçlarında zararlı bazı önemli Lepidoptera türlerinin yumurtaları üzerinde yapılmıştır. Bu çalınmada meyve ağaçlarında Lepidoptera türle- ri olarak Anarsia ... -
Kültür mantarı yetiştiriciliğinin ekonomik analizi ve yapılabilirliği
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-88- VII. ÖZET ve SONUÇ Bu araştırma, kültür mantarı yetiştiriciliğini İz mir ilinde kurulmuş bulunan kültür mantar- işletmeleri düzeyinde ekonomik ve yapısal yönden analiz etmek ve İz mir'de kurulması düşünülen bir ... -
Çileklerde çiçek tomurcuğu teşekkülü üzerine araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışma Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bö lümü' nde Tioga' çilek çeşidinin, ana bitki ve stolonları esas alınarak yapı İma star. Yaptığımız çalışmalarda ismi geçen çilek çeşidinde çiçek ... -
İncir işletmelerinde açığa çıkan hurda incirlerin tek hücre proteini üretiminde substrat olarak kullanımı
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)5. ÖZET Araştırmamızda, ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan kuru incirin üretiminde açığa çıkan hurda kuru incirden mik robiyal protein eldesi amaçlanmıştır. Mikrobiyal protein kaynağı olarak iki küf türü ile iki maya ... -
Toz kakaoda tağşiş saptama metodları üzerinde çalışmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)GZET Toz kakao, çok yaygın kullanımı ve sınırlı üretimi dolayısıyla pahalı bir gıda maddesidir. Bu nedenle toz kakaoya birçok madde ile tağşiş yapılmakta ve bunların tayini gıda kontrolunda çok önem taşamaktadır. Çalışmada ... -
Satsuma mandarini meyve olgunlaşmasında fiziksel ve kimyasal değişmelerle duyusal değerler arasında ilişkiler
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)31 7. ÖZET Üş Yapraklı, Turunç, Troyer Sitranj üzerine aşılı Satsuma Wase, Satsuma Rize, Satsuma Owari ve Satsuma Irost Nucellar man darin çeşitlerinden, olgunlaşma devresinde birer hafta ara ile 7 defa meyve örnekleri ... -
Bazı üretim yönetimi konularında bilgisayar uygulamaları
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Oldukça geniş uygulama alanı bulunan üretim yönetimi ko nusunun bu çalışmada sadece üç ana bölümü ele alınmıştır. Çalışmanın ilk bölümünde, uygulamada daha- sık karşılaşı lan normal dağılım varsayımına dayalı, ... -
Türkiye`de planlı dönemde çiftçinin satın alma gücündeki değişimler, bu değişmelerin nedenleri ve konu ile ilgili bazı görüşler
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)93. 7 ÖZET YE SONUÇ Tarım sektörünün Türkiye'de ağırlığını hala koruduğu bir sektör olduğu herkesçe bilinmektedir. Çalışmada ele alınıp incelenmeye çalışılan çiftçinin satın alma gücü, tarım kesimi refahının önemli ... -
Türkiye`de karma yemlerde uygulanan sübvansiyonun çeşitli etkilerinin değerlendirilmesi üzerine bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06), -79- 4. ÖZET VE SONUÇ Hayvancılık faaliyetlerinde önemli `bir maliyet unsuru olarak bilinen karma yemlerin üretimini arttırmak, kullanımı nı yaygınlaştırmak ve hayvansal ürünlerin üretimini arttırmak için, hayvan ... -
İzmir yöresinde canlı hayvan ve başlıca hayvansal ürünlerin pazarlanması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Çeşme`nin Germiyan köyünde seçilmiş bir grup anason yetiştiren tarım işletmesinin karşılaştırmalı ekonomik analizi ve model işletme planlarının geliştirilmesi hakkında bir arıştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-81- VIII. ÖZET yû SQNUg Çeşme'nin Germiyan Köyü'nde seçilmiş anason yetiştiren 32 tarım işletmesinin ekonomik analizini ve optimum ürün bi leşimini ortaya koyan bu araştırma, E. Ü. Ziraat Fakültesi Ta rım Ekonomisi ... -
KY-89 zeolitinde asitlik dağılımının ve bazı hidrokarbonların etkin difüzyon katsayılarının gaz kromatografi ile tayini
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Bu çalışmada, hazırlanan bir KY-89 toz zeoliti üzerinde gaz kromatografik yöntemle 80-200°C sıcaklık aralığında piri- dinin adım adım ısıl desorpsiyonu yapılarak zeolitteki asi`` dik merkezlerin dağılımı ve yine ...