Search
Now showing items 1-10 of 16
Tempe üretiminde belli koşulların kaliteye etkisi
(2018-08-06)
- 89 - 7» ÖZET Üç aşamadan oluşan bu araştırmanın ilk `bölümünde deği şik yöntemlerle hazırlanan tempe starterlerinin kaliteli o lanları seçilmiş ve bunların raf ömürleri saptanmıştır. Fark lı starterler, soya ve pirinç ...
Kalorisi düşürülmüş lokum üretiminde bazı katkı maddelerinin kullanılabilirliğinin araştırılması
(2018-08-06)
ÖZET KALORİSİ DÜŞÜRÜLMÜŞ LOKUM ÜRETİMİNDE BAZI KATKI MADDELERİNİN KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI KAFTAN,Arınç Yüksek Lisans Tezi,Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: YrdDoç.Dr.Kemal DEMİRAĞ Mart 2002, 69 sayfa Bu ...
Patates çeşitlerinin dondurulmasında ön işleme teknikleri ve kaliteye etkileri
(2018-08-06)
60 - `6. ÖZET Tüm fiziksel saklama yöntemlerinde olduğu gibi sebzelerin don durulmasında uygulanan önişlemler kaliteye doğrudan etki eder ler. Bu bakımdan önişleme, besinlerin dayanıklı duruma getiril melerinde büyük önem ...
Hıyar turşularında kalitenin sağlaması için alınabilecek önlemler
(2018-08-06)
As a result, it was suggested that longer storing periods must be investigated and the effects of using different preservatives on the flavor must be considered in the researchs that will be done about the same subject. ...
Donma öncesi uygulanan kimi işlemlerin donmuş şeftalilerin kalitesine etkisi
(2018-08-06)
- 87 - ÖZET Bu çalışmada, uygun işleme şekillerini belirlemek amacıyla, Uç ayrı kabuk soyma yöntemi ve dört ayrı ön işleme şeklinin dondurularak 3 ay depolanan iki çeşit şeftalinin kimi kalite özelliklerine etkileri ...
Bir un fabrikasında 9 aylık üretim peryodunda buğday paçalındaki değişmelerin un randımanı ve kalitesine etkilerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET Bu çalışma Ege bölgesindeki bir un fabrikasında, 9 aylık üretim peryodunda, buğday paçalındaki değişmelerin, un randımanı ve kalitesine etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada, Marmara, Ege, Akdeniz ve iç ...
Dondurularak depolanan mürekkep balığındaki (Sepia officinalis, L.1758) kalite değişimlerinin incelenmesi
(2018-08-06)
61 ÖZET Bu araştırma farklı şekilde işlenmiş -30 °C* de dondurulmuş mürekkep balığı (Sepia of f icinal is) ' nın -24°C'deki 3 aylık depo lama suresince aylık periyotlarda kalitelerinde görülen değişmele ri saptamak ...
Süte katılan sodanın beyaz peynirin teknolojisine ve kalitesine etkileri üzerinde araştırmalar
(2018-08-06)
-4<J- ÜZET: Bu çalışmada, aaitlikleri soda ile nötürlenmiş sütlerin peynir yapımında kullanılması ile ortaya çıkabilecek sorunlar incelenmiştir. Denemede kullanılan inek sütü, üç gruba ayrılarak pey nire işlenmiştir. ...
Çiğit ve ayçiçek yağlarının doğal antioksidan içerikleri ile bu yağların stabilitelerinin arttırılmaları üzerinde araştırmalar
(2018-12-04)
- 106 - 5. ÖZET Bu araştırmada, ayçiçeği ve çiğit yağlarında, serbest tokoferollerden farklı olarak, doğal antioksidanlar olup ol madığının saptanması amaçlanmıştır. Bu düşüncenin gerçekleştirilebilmesi için,yağların ...
Dondurularak saklamanın tavuk etinin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
(2018-08-06)
ÖZET Araştırmada çeşitli depolama şekillerinde dondurula rak depolanmış tavuk etinde dokuz ay boyunca görülen deği şimler incelenmiştir. Tavuk etine üç şekilde tepolama işlemi uygulanmıştır. 1. Grup. Bütün halde tavuk ...