Search
Now showing items 1-10 of 16
Karpuz ve nar kabuklarından farklı yöntemler ile pektin ekstraksiyon koşullarının optimizasyonu, elde edilen pektinlerin karakterizasyonu ve dondurma üretiminde emülsifiye edici olarak kullanılması
(2021)
Bu çalışmada ekstraksiyon yöntemlerine özgü işlem değişkenlerinin (pH, sıcaklık, süre, hız/genlik/güç) pektin verimi üzerindeki etkisini incelemek amacıyla, iki materyal (karpuz ve nar kabuğu) ve üç yöntem ile (klasik ...
Tavuk tantuni üretiminde farklı formülasyonların kullanımının ürünün kalite özellikleri üzerine etkileri
(2021)
Bu çalışma, tavuk tantuni ürününün geleneksel metoda uygun üretimi sonrasında, ambalajlı şekilde satışa sunulması ve daha fazla sayıda tüketiciye sağlıklı koşullarda ulaşması amacına yönelik olarak veri sağlama üzerine ...
Isabella üzüm (Vitis labrusca L.) suyu ile zenginleştirilmiş probiyotik yulaf sütü içeceği üretimi ve depolama süresince probiyotik bakterilerin canlılığının belirlenmesi
(2021)
Bu çalışma kapsamında, süt içeren probiyotik ürünlere alternatif olarak üretilen yulaf sütüne Isabella (Vitis labrusca L.) üzüm suyu ve probiyotik özellikteki Lactobacillus acidophilus La-5 ve Lactobacillus rhamnosus LGG ...
Vakum impregnasyon uygulaması ile probiyotik ilaveli orta nemli kayısı üretimi, kalite özelliklerinin ve raf ömrünün belirlenmesi
(2021)
Bu tez çalışması kapsamında, vakum impregnasyon teknolojisi kullanılarak probiyotik ve prebiyotik ilaveli orta nemli organik kuru kayısı ürünlerinin elde edilmesi, bu ürünlerin depolanma süreleri boyunca mikrobiyolojik ...
Ticari dezenfektan, ultraviyole ışık ve yüksek yoğunluklu vurgulu ışık uygulamalarıyla dondurulmuş kirazın dekontaminasyonu
(2021)
Bu tez çalışması kapsamında; dondurulmuş kiraz örneklerinde Listeria monocytogenes dekontaminasyonuna yönelik yenilikçi ışık teknolojilerinin (UV-C ve HIPL) etkinliği belirlenmiş, dekontaminasyon uygulamalarının meyve ...
Uht teknolojisi uygulanarak kontinü üretilen eritme peynirlerinin bazı özelliklerinin belirlenmesi
(2021)
Günümüz Eritme Peyniri teknolojisinde kullanılan ısıl işlem uygulamaları özellikle ihracatta eritme peyniri üreten işletmeye, dolayısıyla tüketiciye yönelik olarak da raf ömrü konusunda yeterince fayda sağlayamamaktadır.Eritme ...
Tarhanadan izole edilen laktik asit bakterilerinin probiyotik potansiyeli
(2021)
Bu çalışmada, önceki çalışma (Sengun et al., 2009) kapsamında farklı tarhana örneklerinden izole edilip Enterococcus faecium, Limosilactibacillus fermentum, Lactiplantibacillus plantarum, Lac. paraplantarum, Lactobacillus ...
Püskürtmeli kurutma yöntemi ile çözünebilir menengiç (Pistacia terebinthus) kahvesi üretimi
(2021)
Bu tez çalışmasında farklı kavurma işlemlerine tabi tutulan menengiç (Pistacia terebinthus) tohumlarından üretilen kahveden püskürtmeli kurutma yöntemi ile çözünebilir menengiç kahvesi tozu üretimi ve bu üretim sonucunda ...
Puf kurutma yöntemi ile atıştırmalık kaşar peynir üretimi: Uygun ön işlem koşullarının belirlenmesi ve puf kurutma işlem koşullarının optimizasyonu
(2021)
Bu çalışmada, protein içeriği yüksek, yağ içeriği düşük puf yapıya sahip atıştırmalık kaşar peyniri geliştirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda çalışma, ön denemeler dışında başlıca 3 aşamada gerçekleştirilmiştir: ...
Su destekli UV-C, sitrik asit ve sıcak su uygulamalarının Salmonella Typhimurium üzerine inhibisyon etkisinin araştırılması
(2022)
Bu tez çalışmasında, böğürtlen ve maydanozlara inoküle edilen Salmonella Typhimurium'un su destekli UV-C (WUV) sistemi ile inaktivasyonunda farklı işlem parametrelerinin (sıcaklık, süre, asit konsantrasyonu) Box Behnken ...