Search
Now showing items 1-3 of 3
Su destekli UV-C, sitrik asit ve sıcak su uygulamalarının Salmonella Typhimurium üzerine inhibisyon etkisinin araştırılması
(2022)
Bu tez çalışmasında, böğürtlen ve maydanozlara inoküle edilen Salmonella Typhimurium'un su destekli UV-C (WUV) sistemi ile inaktivasyonunda farklı işlem parametrelerinin (sıcaklık, süre, asit konsantrasyonu) Box Behnken ...
Endüstriyel domates atıklarından fonksiyonel özellikte ürün geliştirilmesi
(2022)
Bu tez çalışmasında endüstriyel domates salçası atıklarından domates posası (kabuk, lif, çekirdek), kabukları ve çekirdeğinden elde edilen, biyoaktif bileşenlerin, fonksiyonel özellikte katma değeri yüksek ürünlerin ...
Doğal yollarla acılığı azalan zeytin çeşitlerinin kalite karakteristiklerinin incelenmesi
(2022)
Zeytin meyvesi, (Olea europea L.), ülkemizde ve dünyada sofralık olarak veya yağa işlenerek tüketilmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Zeytin meyvesinin baskın fenolik bileşeni olan oleuropein, zeytin meyvesinde acılığa ...