Show simple item record

dc.contributor.advisorKaraküçük, Suat
dc.contributor.authorMollaoğullari, Hacalet
dc.date.accessioned2020-12-29T08:22:30Z
dc.date.available2020-12-29T08:22:30Z
dc.date.submitted1992
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/361752
dc.description.abstract63 ÖZET Bu çalışmanın amacı futbolumuzun temelini teşkil eden amatör takım futbolcularının beslenme problemini tesbit etmek ve problemlere karşı çözüm yolları geliştirerek, daha iyi bir sporcu olmaları için teknik, taktik maharetleri yanında kuvvetli bir fizik kondüsyon seviyesine ulaşabilmeleri için nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda öneriler getirmeye çalışmaktır. çalışmada futbol ve beslenme konusunda genel bilgiler verilmiş, ayrıca Kayseri 1. amatör küme takımlarından 6 tanesinin fut bolcularına anket uygulanarak bu yolla veri toplanmıştır. Veriler frekans ve yüzde değerleriyle açıklanarak yorumlanmıştır. Araştırmaya alınan futbolcuların tümünün okur yazar ve ekonomik seviyelerinin düşük olduğu tesbit edilmiştir. Futbolcuların çoğunun evli olduğu ve en az 5 yıldan beri spor yaptıkları tesbit edilmiştir. Futbolcuların &4d.2' gibi çoğunluğunun işçi olduğu ve beslenme ile ilgili bilgilerini antrenörlerden öğrendikleri tesbit edilmiştir. Denekler, yaptıkları spor için gerekli olan enerjiyi &60.7 ile doğru bilmişlerdir. Deneklerin %63.0'ünün müsabakadan 3-4 saat önce yemek yemenin gerektiğini belirtmişlerdir. Ayrıca futbolcuların %66. Tinin günde 3 öğün yemek yedikleri tesbit edilmiştir. Deneklerin ^94.0'ünün beslenme ile sporun çok yakından ilişkili olduğunu kabul ettikleri gözlenmiştir. Futbolcuların 891.9'u maçlardan önce sulu kolay sindirilir ve az yağlı yiyecekleri tercih ettikleri belirlenmiştir.
dc.description.abstract64 SUMMARY The aim of this study was to determine the diet problems of the football players in the first Ameteur League, which forms the basis of Turkish football system, and to offer some solutions in or der to help the players to become physically as well as technically and tactically better. The study is descriptive in that the diet habits of the football players of sis teams in the first Ameteur League in Kayseri were surveyed. The findings of the literature review were used as a basis to construct a questionnaire to collect data. The original data have been analyzed according to frequencies and percentages. The results of the survey showed that all of the respondents were educated, most of them were economically in low level, married and have been playing football for over five years. As for the other results, 4 §.2% of the respondents were worked and have learned how to diet from their trainers, 60.7% of the respon dents know how much energy they need while playing football, 50.Ö& have their meals three or four hours before a game or exer cise, eat three times a day, 94.0% know that there is a close relati- onsship between diet and performing sports and finally 90.21 pre fer liquid, digestable and less fatty food before games.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSportr_TR
dc.subjectSportsen_US
dc.titleAmatör futbolcuların beslenme alışkanlıkları: Kayseri ili uygulaması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmNutritional habits
dc.subject.ytmFootball
dc.subject.ytmFootball players
dc.identifier.yokid22329
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityGAZİ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid22329
dc.description.pages77
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess