Show simple item record

dc.contributor.advisorTorun, Meral
dc.contributor.authorAkgül, Saliha
dc.date.accessioned2020-12-29T08:22:08Z
dc.date.available2020-12-29T08:22:08Z
dc.date.submitted1993
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/361629
dc.description.abstract- 135 VI. ÖZET DUsUk serum veya plazma tokoferol seviyesi ile meme kanseri mortalitesi arasında korelasyon olduğu çeşitli epidemiyolojik çalışmalarla gösterilmiştir. Çalışmamızda, total meme kanserli hastaların (n=100) ve sağlıklı kontrollerin (n=70) Vitamin E düzeyleri ölcUldU. Ortalama Vitamin E düzeyleri, total meme kanserli hastalarda 0.44 mg/100 mi, kontrollerde 1.108 mg/100 mi olarak bulunmuştur. istatistiksel değerlendirmede, serum Vitamin E dllzeyleri kontrollerinkinden anlamlı derecede (p<0.05) dtisUk bulunmuştur. Hastaların ve kontrollerin serum Vitamin E düzeyleri yas, cinsiyet, menapozal durum, sigara içme durumu, beslenme alışkanlıkları, Quatelet indeksi (kg/m2) gibi faktörlerle de karşılaştırıldı.
dc.description.abstract- 136 - VII. SUMMARY Several recent publications establish an epidemio logic correlation between low serum or plasma tocopherol levels and mortality from breast cancer. In our study, serum cx-tocopherol level in total breast cancer disease (n=100) and healty control (n=70) were measured. The mean values for cx-tocopherol were found to be 0.44 mg/100 ml in total causes and 1.108 mg/100 ml in controls. In statistical evaluation, cx-tocopherol levels in cases are significantly lower than controls (p<0. 05).Serum cx-tocopherol levels in cases and controls were also compared with the factors as age, sex, menopausal status, nutrition habits, Qualetelet index (kg/m2 ) and smoking status.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyokimyatr_TR
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.titleMeme kanserli hastalarda serum lipid parametreleri ve alfa-tokoferol (vitamin E) düzeylerinin değerlendirilmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmRisk factors
dc.subject.ytmLipid peroxidation
dc.subject.ytmVitamin E
dc.subject.ytmPatients
dc.subject.ytmNeoplasms
dc.subject.ytmAntioxidants
dc.subject.ytmBreast neoplasms
dc.identifier.yokid30159
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityGAZİ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid30159
dc.description.pages152
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess