Show simple item record

dc.contributor.advisorAygün, Remzi
dc.contributor.authorAzsari, Hasan
dc.date.accessioned2020-12-29T08:21:29Z
dc.date.available2020-12-29T08:21:29Z
dc.date.submitted1994
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/361426
dc.description.abstract59 Bu çalışma, toplumun yeme-içme ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşıladıkları lokanta, pastana, kıraathane ve bakkaliye türü yeme-içme yerlerinde çalışanların temel sağlık bilgisi konularında düzeylerini ölçmek amacıyla yapılmıştır. Ankara ili Yenimahalle İlçe Belediyesi sınırları dahilinde faaliyet gösteren 1010 yeme-içme yerinin 130'unda çalışan 226 kişi araştırma kapsamına alınmışlardır. Çalışanların temel sağlık bilgi düzeylerini saptamak amacıyla, temel sağlık bilgisi konularından oluşan 35 soruluk anket testi uygulanmıştır. Test sonucunda SD ve altında puan alanlar yetersiz, 6G'ın üzerinde puan alanlar ise yeterli sayılmışlardır. Bu çalışmada elde edilen önemli bulgular; - Yaş grupları ile çalışanların testten almış olduğu puan arasında önemli bir ilişki vardır (TABLO 12). - Genel eğitim durumu ile alınan puan arasında önemli bir ilişki vardır (TABLO 18). - Yeme-içme iş türleri ile (bakkal, pastane, lokanta ve kıraathane) o yerlerde çalışanların aldıkları puan arasında önemli bir ilişki vardır (TABLO 20).
dc.description.abstract6G SUMMARY The following study intended to determine of the Basin Health Knowledge Competence of the Workers, working in where the community satisfies the need of food and bevarage like restaurants pastry shops and the coffe houses. 226 employee from 130 place of employment, have been included in this study, out of 1010 food and bevara- ge undertaking registered to Municipalty of Yenimahalle, Ankara. A questionnaire in 35 question, subject to Basic Health Knowledge has been applied and, counted as compe- tonse or insufficiend according to over GO points or minus. As a result of the said questionnaire; Employees, under 20 years old, according to over 20, Employees of restaurants, according to employees of pastry shop and coffe house, The- literates, according to, middee and high school or university degree, are incapable on the subject of the Basic Health Knowled ge. There is a meaninfull differency subject to statis tics (12, 18, 20).en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectHalk Sağlığıtr_TR
dc.subjectPublic Healthen_US
dc.titleAnkara ili Yenimahalle belediyesi sınırları içinde faaliyet süren yeme-içme yeri çalışanlarının sağlık bilgi düzeylerinin ölçülmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmAnkara-Yenimahalle
dc.subject.ytmHealth
dc.subject.ytmHygiene
dc.subject.ytmFood processing industry
dc.subject.ytmNutrition
dc.identifier.yokid32605
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityGAZİ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid32605
dc.description.pages83
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess