Sarcopoterium spinosum L. (Rosaceae) türünden hazırlanan drogların kalite kontrolü ve E vitamini açısından değerlendirilmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
XVI ÖZET Bu araştırmada birinci projede, İzmir-Seferihisar'dan toplanan Sarcopoterium spinosum (L.) Spach bitkisi üzerinde anatomik incelemeler yapılmıştır. ikinci çalışmada 10. Alman Farmakopesi'ndeki (DAB 10) yöntemler esas alınarak, droglar üzerinde çeşitli kalite kontrol denemeleri (Nem miktarı, total kül miktarı ve sülfat külü miktarı tayini) yapılmıştır. Üçüncü projede S. spinosum bitkisinden elde edilen drogların, E vitamini (a- tokoferol) içerikleri, Spektrokolorimetrik, Optik Dansitometrik ve Yüksek Basmçlı Sıvı Kromatografisi (HPLC) yöntemleriyle tayin edilmiştir. Dördüncü projede ise droglardan hazırlanan ekstrelerin sitotoksik aktivitesi Brine shrimp metodu ile, antimikrobiyal özellikleri Disk Difüzyon ve MİK metodu ile ve antioksidan aktivitesi TEAC yöntemiyle tayin edilmiştir. XVII SUMMARY In this study, as the first project, anatomical investigations are carried out on Sarcopoterium spinosum (L.) Spach collected from Izmir-Seferihisar. As the second project, quality control determinations on plant materials (humidity, total ash and sulphate ash) are conducted according to methods in DAB 10. In the third project, vitamin E contents of plant materials prepared from S. spinosum are determined with spectrocolorimetry, optical densitometry and high pressure liquid chromatography (HPLC). For the fourth project, cytotoxicity with Brine shrimp, antimicrobial properties with disc diffusion and MIC methods and antioxidant activities with TEAC methods are conducted on extracts prepared from plant materials.
Collections