Show simple item record

dc.contributor.advisorElgin Cebe, Gözde
dc.contributor.authorAktar, Selin
dc.date.accessioned2020-12-29T08:09:52Z
dc.date.available2020-12-29T08:09:52Z
dc.date.submitted2012
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/356327
dc.description.abstractDenizlerin en önemli canlı kaynaklarından biri alglerdir. Alglerden gıda, tarım, kozmetik, tıp, eczacılık ve endüstri dallarında faydalanılmaktadır. Nüfusun hızla çoğaldığı, beslenme sorununun giderek büyüdüğü günümüzde, alglerden yararlanma gereksinimleri de artmaktadır.Algler, özellikle yeni farmasötik ajanların geliştirilmesinde önem taşıyan yüksek biyolojik aktiviteli sekonder metabolitlere sahiptirler. Eczacılıkta etkin ve yardımcı madde olarak kullanılan fikokolloidler deniz alglerinden elde edilmektedir.Algler üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda antimikrobiyal, sitotoksik, antimitojenik, antikanser, antitümöral aktivitelerin varlığı ortaya konmuştur.Ulva lactuca bitkisinin fenolik bileşikleri analiz edilmiş, kafeik asit, ferulik asit, klorojenik asit, salisilik asit, kumarik asit, protokateşuik asit gibi maddelerin varlığı belirlenmiştir. Bu yüksek lisans tez çalışmasında Ulva lactuca bitkisinin morfolojisi ve fenolik bileşiklerinin stabilitesi üzerine araştırmalar yapılmıştır.
dc.description.abstractAlgea is one of the most important living resources of the seas. Algae is being used; food, agriculture, cosmetics, medical, pharmaceutical and industrial areas. In recent days, the needs about using algae become large scales while the population growth and nutrition problem spreading rapidly. Algae is particularly important in the development of new pharmaceutical agents having a high biological activity of secondary metabolites. In pharmacy, phycocolloids, which are mainly used as an effective and auxiliary article, are obtained from sea algae. As a result of studies on the antimicrobial, antitumoral, cytotoxic, antimitogenic, anticancer activity revealed the presence of algae.The fenolic compunds of Ulva lactucas were determined and it is found that, caffeic acid, ferulic acid, chlorogenic acid, salicylic acid, coumaric acid, protocatechuic acid are exists in Ulva lactuca.In this Master Thesis, the investigations about morphology and stability of phenolic compounds of Ulva lactuca are studied.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectEczacılık ve Farmakolojitr_TR
dc.subjectPharmacy and Pharmacologyen_US
dc.titleUlva lactuca bitkisi`nin morfolojisi ve fenolik bileşiklerinin stabilitesi üzerine araştırmalar
dc.title.alternativeInvestigations about morphology and stability of phenolic compounds of ulva lactuca
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentFarmasötik Botanik Anabilim Dalı
dc.subject.ytmAlgae
dc.subject.ytmPhenolic compounds
dc.subject.ytmGreen algae
dc.subject.ytmHPLC method
dc.subject.ytmAlginic acid
dc.subject.ytmUlvales
dc.subject.ytmUlva lactuca L.
dc.subject.ytmMorphology
dc.subject.ytmPlants-medicinal
dc.subject.ytmBenzoic acid
dc.identifier.yokid437726
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid326354
dc.description.pages117
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess