Comparative assessment of antioxidant capacity of domat olive leaf and sari yaprak olive leaf
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Oksidatif stres, inflamasyon, kalp-damar hastalıkları, kanser gibi dejeneretif durumlarda rol oynar. Canlıların oksidatif strese karşı koyma kapasitesine sahiptir ve bu tamamen etkili değildir. Meyve ve sebzeler iyi bir antioksidan özelliği olmasının yanı sıra yıllardır meyvesi ve yağı için dikilen zeytin yaprağı da iyi bir antioksidandır. Zeytin, Akdeniz havzasında yetişen bir ağaçtır. Zeytin yaprağının sıhhat üzerine faydaları ve geleneksel tedavide nasıl kullanıldığı hakkında birçok çalışma vardır. Zeytin yaprağının tıbbi faydasının bilinirliği artmaktadır. Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı zeytin türleri yetişmektedir. Bu çalışmada, farklı tür zeytin yapraklarının %80'lik metanolik ekstraksiyonunun antioksidan kapasiteleri DPPH radikal süpürücü aktivitesi, CUPRAC ve TOAC deneyleriyle karşılaştırmıştır. Aynı zamanda farklı zeytin türlerinin fitokimyasal özelliği total fenolik içerik ve total flavonoid içerik deneyleriyle in vitro olarak karşılaştırılmıştır. Yetiştirilme alanının Sarı Yaprak zeytin yaprağının antioksidan kapasitesini nasıl değiştiği araştırılmıştır. Sonuç olarak, farklı zeytin türleri farklı antioksidan kapasitesine sahiptir ve çevresel şartlar in vitro yapılan fitokimyasal deneyleri ve antioksidan aktivitenin sonuçlarını Sarı Yaprak zeytin yaprağı için etkilemiştir. Oxidative stress plays a role in several degenerative conditions, including inflammation, cardiovascular diseases, and cancer. Organisms have a defensive capacity to defend themselves against oxidative stress, but it is not entirely effective. Besides, fruits and vegetables have excellent antioxidant properties. Olive, which has been planted because of its fruit and oil for ages, has antioxidant property in its leaves. Olive trees grow in a Mediterranean environment. There are many studies on the health benefits of olive leaf and how it is used in traditional treatment. The recognition of the health benefits of olive leaf has been on the rise. Different strains of olives are grown in different parts of Turkey. In this study, the antioxidant capacity of 80% methanolic extraction of different types of olive leaves was compared via DPPH radical scavenging activity, CUPRAC, and TOAC assays. At the same time, phytochemical properties of different olive leaves' strains were examined in vitro as well, with total phenolic content and total flavonoid content assays. The effect of growing region on how the antioxidant capacity of Sarı Yaprak olive leaf changed was investigated. As a result, different olive strains have different antioxidant capacity, and environmental conditions affect the total of phytochemical assays and antioxidant activities for Sarı Yaprak olive leaf.
Collections