Search
Now showing items 1-10 of 45
Comparison of nutritional properties of traditional foods selected from popular cookbooks between 1950-2019: Case is traditonal kebabs
(2020-05-11)
Yaşam tarzı değişiklikleri ve teknolojik gelişmeler yeme alışkanlıkları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve ayrıca bazı geleneksel gıdaların değişimine yol açabilmektedir. Bu tez çalışması, 1950 - 2019 yılları arasında ...
Determination of the nutrition and nutritional ergogenic aids usage of soccer players in different leagues
(2020-07-14)
Bu çalışmanın amacı farklı liglerde oynayan futbolcuların (Süper Lig, TFF 1.Lig, 2.Lig, 3.Lig, Bölgesel Amatör Lig) beslenme durumunu saptamak ve son yıllarda kullanımı giderek artan besinsel ergojenik destek ürünlerinin ...
Cinsiyetlere göre etiket okuma alışkanlığının incelenmesi
(2020-03-31)
Tüketicilerin daha sağlıklı seçimler yapabilmeleri için ürün etiketi, birim fiyat, üretim ve önerilen tüketim tarihi, gıda ambalaj etiketlerindeki besin değerleri ile ilgili bilgiler çok önemlidir. Etiketler ve bu etiketler ...
Comparison of functional food knowledge-awareness levels and consumption frequencies of students in a private university
(2020-05-05)
Besin seçimi birçok bağlantılı faktörden etkilenen kompleks bir insan davranışıdır. Yapılan araştırmalar fonksiyonel gıda tüketimi ile ve eğitim arasında ilişki olduğunu göstermiştir. Eğitim seviyesindeki artış gıda ...
The Relationship Between Nutrition Literacy and Diet Self-Efficacy in Individuals with Cardiovascular Disease or Cardiovascular Risk Factors Receiving Dietary Therapy
(2020-11-12)
Bu çalışma kardiyovasküler bir hastalığa veya risk faktörlerine sahip olup diyet tedavisi alan bireylerin beslenme okuryazarlığı düzeyi ile diyet öz-yeterlilik düzeylerini belirlemeyi ve beslenme okuryazarlığı düzeylerinin ...
Relationship between individuals eating behaviors and body mass index
(2020-11-03)
Bu çalışma, bireylerin yeme tutum davranışları ve BMI arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma zayıflamak isteyen 18-65 yaş arası 400 kadın bireyle gerçekleştirilmiştir. Bireylere sosyo-demografik ...
Differences between nutritional knowledge and dietary habits of students in Faculty of Health Sciences and other university students
(2020-01-24)
Sağlık bilimleri fakültesi öğrencilerinin aldığı beslenme dersinin beslenme alışkanlıkları ve beslenme bilgi düzeylerine etkisini incelemeyi amaçlayan bu araştırma Şubat-Mart 2019 tarihleri arasında toplam 348 Amasya ...
Hemodiyaliz hastalarında malnütrisyon gelişme durumunun tespit edilmesi
(2020-06-06)
Bu çalışmanın amacı, kronik böbrek yetmezliği nedeniyle hemodiyaliz tedavisi alan hastalarda malnütrisyon gelişme durumunun tespit edilmesidir. Çalışma; Nisan 2016 – Ağustos 2016 tarihleri arasında, yaşları 23 – 94 arasında ...
Bir ilköğretim okuluna kayıtlı 1.sınıf öğrencilerinde obezitenin saptanması ve veliye verilen beslenme eğitiminin 3 aylık ağırlık değişimine etkisi
(2020-04-01)
Çocukluk çağı obezitesi, çocukluk çağının en sık görülen kronik hastalıklarından birisidir. Yapılan çalışmalar obezite prevalansının gün geçtikçe arttığını göstermektedir. Obeziteye sebep olan birçok faktör vardır. Ancak ...
Investigation of the antibiotic (tetracycline) residuesin the chick liver
(2020-01-14)
DEMİRCİ, S. (2017). Tavuk Karaciğerinde Antibiyotik (Tetrasiklin) Kalıntılarının Araştırılması. Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Master Tezi. İstanbulBu çalışma tavuk karaciğerinde tetrasiklin kalıntılarının ...