Search
Now showing items 1-10 of 17
Comparison of nutritional properties of traditional foods selected from popular cookbooks between 1950-2019: Case is traditonal kebabs
(2020-05-11)
Yaşam tarzı değişiklikleri ve teknolojik gelişmeler yeme alışkanlıkları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve ayrıca bazı geleneksel gıdaların değişimine yol açabilmektedir. Bu tez çalışması, 1950 - 2019 yılları arasında ...
Determination of the nutrition and nutritional ergogenic aids usage of soccer players in different leagues
(2020-07-14)
Bu çalışmanın amacı farklı liglerde oynayan futbolcuların (Süper Lig, TFF 1.Lig, 2.Lig, 3.Lig, Bölgesel Amatör Lig) beslenme durumunu saptamak ve son yıllarda kullanımı giderek artan besinsel ergojenik destek ürünlerinin ...
Comparison of functional food knowledge-awareness levels and consumption frequencies of students in a private university
(2020-05-05)
Besin seçimi birçok bağlantılı faktörden etkilenen kompleks bir insan davranışıdır. Yapılan araştırmalar fonksiyonel gıda tüketimi ile ve eğitim arasında ilişki olduğunu göstermiştir. Eğitim seviyesindeki artış gıda ...
Differences between nutritional knowledge and dietary habits of students in Faculty of Health Sciences and other university students
(2020-01-24)
Sağlık bilimleri fakültesi öğrencilerinin aldığı beslenme dersinin beslenme alışkanlıkları ve beslenme bilgi düzeylerine etkisini incelemeyi amaçlayan bu araştırma Şubat-Mart 2019 tarihleri arasında toplam 348 Amasya ...
Hemodiyaliz hastalarında malnütrisyon gelişme durumunun tespit edilmesi
(2020-06-06)
Bu çalışmanın amacı, kronik böbrek yetmezliği nedeniyle hemodiyaliz tedavisi alan hastalarda malnütrisyon gelişme durumunun tespit edilmesidir. Çalışma; Nisan 2016 – Ağustos 2016 tarihleri arasında, yaşları 23 – 94 arasında ...
Evaluation of nutrition label usage of health sciences students at a foundation university
(2020-05-01)
Bu çalışma, İstanbul ilindeki bir vakıf üniversitesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde eğitim gören öğrencilerin besin etiketi kullanım durumlarını ve besin etiketi kullanımını etkileyen faktörleri değerlendirmek ...
Comparison of the effects of video mediated nutrition education and traditional nutrition education on nutrition knowledge level in adolescents
(2020-06-30)
Adölesan dönemdeki yetersiz ve kötü beslenme alışkanlıkları ileri yıllarda osteoporoz, şeker hastalığı, şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, cinsel olgunlaşmada gecikme ve bazı organ kanserlerine neden olabilmektedir. ...
Comparing fat phobia attitudes of faculty of health sciences students in A foundation university
(2020-02-07)
Bu çalışma, Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde eğitim görmekte olan öğrencilerin kilofobi durumunu saptamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla; araştırmaya katılmayı kabul eden 311 öğrenciye ...
Yetişkin onkoloji hastalarında malnutrisyon prevalansının saptanması
(2020-05-24)
Kanser hastalarında malnutrisyon sıklıkla görülen bir komplikasyondur ve hastalarda tedavinin sonuçlarını olumsuz şekilde etkileyebilmektedir. Kanser hastalarında nutrisyonel durumun taranması başarılı bir tedavi takibi ...
Nutritional knowledge, attitude, and consumption pattern of sugar sweetened beverages among Somali students in Turkey
(2020-07-01)
Üniversite yaşamı, erişkinlerin fast-food ve şekerli/şeker katkılı içecekler gibi sağlıksız ürünlerin yüksek oranlarda tüketilmesinde ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının benimsenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. ...