Browsing FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Subject "Acrylamides"
Now showing items 1-3 of 3
-
Dondurulmuş patates dilimlerine uygulanan mikrodalga ile ön-çözdürme işleminin parmak patatesin akrilamid içeriği ve kalite özellikleri üzerine etkisi
(MERSİN ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, dondurulmuş parmak patates dilimlerine mikrodalga ile ön-çözdürme işlemi uygulanarak kızartma süresinin kısaltılması ve buna bağlı olarak patates dilimlerinde akrilamid içeriğinin azaltılması hedeflenmiştir. ... -
Stevia ile tatlandırılmış bisküvilerin kalite özellikleri ve akrilamid içeriğinin belirlenmesi
(MERSİN ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, stevia esaslı bir tatlandırıcı kullanılarak bisküvinin şeker içeriğinin azaltılması ve bu değişikliğin bisküvinin kalite özellikleri ve akrilamid içeriği üzerine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bisküvi ... -
Vakum fırınlama tekniği ile bisküvilerin akrilamid içeriğinin azaltılması
(MERSİN ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada fırınlanma işlemi sırasında bisküvi hamurunun maruz kaldığı ısıl yükü azaltmak amacı ile geleneksel fırınlama işlemi ile vakum fırınlama tekniği kombine edilmiştir. Kombine yöntemle elde edilen örnekler, ...