Show simple item record

dc.contributor.advisorGenç, Pınar
dc.contributor.authorŞensoy, Şennur
dc.date.accessioned2020-12-28T13:37:23Z
dc.date.available2020-12-28T13:37:23Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-12-11
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/328052
dc.description.abstractFarklı özelliklere sahip mutfak kültürleri ve ikram olgusu, bir toplumu yansıtansosyo-ekonomik, coğrafi şartlar, gelenek ve göreneklerine bağlı olarak şekillenmektedir.Yemek kültürü; ülkelerin sahip olduğu özelliklerin, toplumların yaşam tarzlarınındeğişkenlikleri ile bağlantılıdır. Bu değişkenlere bağlı olarak ikram aksesuarlarıtoplumlar arasında çeşitlilik göstermektedir.Seramik üretim fabrikalarındaki ikram aksesuarı tasarımları, kullanım alanlarınagöre çeşitlilik göstermektedir. Dünya üzerindeki beş farklı kıtadan seçilen yirmi altıülkenin yiyecek - içecek çeşitleri, ikram alışkanlıkları ve sunum şekilleri genel özellikleriile birlikte incelenmiştir.Misafir ağırlama, açılış ve kokteyl gibi etkinliklerde yiyecek içecek sunumlarındakullanılan ikram aksesuarları, doğadan seçilen bitkilerin, tasarım ilke, öge veyöntemlerinin kullanılması ile yeni ikramlık aksesuarlar tasarlanmış ve uygulamalarıyapılmıştır.
dc.description.abstractCulinary cultures and catering culture with different characteristics are shapedaccording to socio-economic, geographical conditions, traditions and customs that reflecta society. Food culture; The characteristics of the countries are linked to the variability ofthe lifestyle of societies. Depending on these variables, catering accessories very amongsocieties.Catering accessory designs in ceramic production factories according to theirusage areas. Food and beverage types, catering habits and presentation patterns oftwenty six countries selected from five different continents in the world were examinedtogether with their general characteristics.Guest entertainment, opening and cocktail events have been designed and appliedwith the use of catering accessories, nature-selected plants, design principles, items andmethods used in food and beverage presentations.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGüzel Sanatlartr_TR
dc.subjectFine Artsen_US
dc.titleSeramik ikram aksesuarları ve doğadan kaynaklı tasarımlar
dc.title.alternativeCeramic apparel accessories and natural welding designs
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-12-11
dc.contributor.departmentSeramik Anasanat Dalı
dc.identifier.yokid10299405
dc.publisher.instituteGüzel Sanatlar Enstitüsü
dc.publisher.universityANADOLU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid592243
dc.description.pages179
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess