Tavuk karaciğer gama-glutamil transferazının saflaştırılması ve bazı kinetik özelliklerinin araştırılması
dc.contributor.advisor | Bingöl, Levent | |
dc.contributor.author | Tarcan, Filiz | |
dc.date.accessioned | 2020-12-10T14:27:26Z | |
dc.date.available | 2020-12-10T14:27:26Z | |
dc.date.submitted | 1987 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/306750 | |
dc.description.abstract | TAVUK KARACİ?ER GAMA- GLUT AMÎL TRANSPERAZININ SAFLAŞTIRILMASI' VE BAZI KİNETİK ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI ÖZE-T Filiz Tarcan Yüksek Lisans Tezi Gazi üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mart 1987 Bu çalışmada, Tavuk karaciğerinden izole edilerek kısmen saflaştırılan GGT nin bazı kinetik özellikleri in celenmiştir. önce enzimin L-gama-glutamil-p-nitroanalin ve glisil- glisin substratları için Michaelis-Menten ve Lineweaver- Burk grafikleri çizilerek Km değerleri hesaplanmıştır. Ayrıca karaciğer homogenatmdan hazırlanan değişik enzim konsantrasyonlarının aktivite üzerindeki tesirleri araştırılmıştır. Kinetik deneylere ait bütün sonuçlar, tablolar ve grafikler halinde gösterilmiştir. ıı | |
dc.description.abstract | THE PURIFICATION OF THE CHICKEN LIVER GAMMA-GLUTAMYL TRANSFERASE AND THE RESEARCH OF SOME KINETIC PROPERTIES ABSTRACT Filiz Tarcan M. S. Thesis Gazi University Institute of Science and Technology March 1987 In this study, some kinetic properties of GGT partly purified from the chicken liver by insulation have been researched. First, Michaelis-Menten and Lineweaver-Burk graphics for L-gamma glutamly-p- nitroanilin and glisilglisin substrats of the enzyme have been drawn and their Km. values have been calculated. Besides, the effects of different enzyme concentra tions prepared from the liver homegenat on the activity have been researched. All the results of the kinetic experiments have been shown in tables and graphics. XII | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Biyoloji | tr_TR |
dc.subject | Biology | en_US |
dc.title | Tavuk karaciğer gama-glutamil transferazının saflaştırılması ve bazı kinetik özelliklerinin araştırılması | |
dc.title.alternative | The Purification of the chicken liver a gamma-glutamyl transferase and the research of some kinetic properties | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Chickens | |
dc.subject.ytm | Gamma glutamyl transferase | |
dc.subject.ytm | Liver | |
dc.identifier.yokid | 438 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | GAZİ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 438 | |
dc.description.pages | 32 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |