Show simple item record

dc.contributor.advisorBeyatlı, Yavuz
dc.contributor.authorTulumoğlu, Şener
dc.date.accessioned2020-12-10T14:22:02Z
dc.date.available2020-12-10T14:22:02Z
dc.date.submitted1992
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/306193
dc.description.abstractBu araştırmada atık bir madde olan peyniraltı suyunun laktik asit üretiminde kullanımı araştırılmıştır. Çalışmada 14 adet laktik asit bakterileri, peyniraltı suyundan hazırlanan 4 farklı besi ortamlarına inöküle edilip, oluşturdukları laktik asit üretim miktarları saptanmıştır. Katkı maddeleri ilave oranına göre asit üretimi artış göstermiştir. En yüksek laktik asit üretimi dördüncü besi ortamında Lactobacillus bulgaricus925 ve Lactobacillus leic- hmannii768 kültürlerinde 10 g/100 mi saptanmıştır. En düşük asit üretimi Streptococcus thermophi lus 1 arda saptan mıştır. Lactobacillus tür ve suşlarınm Streptococcuslara kıyasla daha fazla asit ürettikleri gözlenmiştir. Bilim kodu : Biyoloji (5000001) Anahtar kelimeler: Peyniraltı suyundan laktik asit üretimi. Sayfa adedi : 51 Tez yöneticisi : Yr.Doç. Dr. Yavuz BEYATLI
dc.description.abstractIn this research, possibilities of using whey for lac tic acid production was investigated. Fourteen lactic acid bacteria were inoculated to four different whey medium and the amount of lactic acid produced in these medium were calculuted. Acid production were increased with the incre asing additionul compounds. Highest acid production were estimated in Lactobacillus bulgaricus925 and Lactobacillus leichmannii76B.Both cultures in the medium number 4 were produced 10 g/100 ml lactic acid. Lowest acid production was calculated in Streptoccoccus thermophi lus culutres. Result also showed, that speices and straim of Lactobacil lus were higher acid production than the Streptococcus bacteria. Science code : Biology (5000001) Key words : The production of Lactic Acid from Whey. Page number : 51 Adviser : Yavuz BEYATLI IIen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleAtık peyniraltı suyunun biyoteknolojik olarak değerlendirilmesi ve laktik asit üretimi
dc.title.alternativeBiotechnological utilization of whey waste for lactic acid production
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBiyoloji Anabilim Dalı
dc.subject.ytmWhey
dc.subject.ytmBiotechnology
dc.subject.ytmLactic acid
dc.subject.ytmWaste evaluation
dc.identifier.yokid21889
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityGAZİ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid21889
dc.description.pages58
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess