Akışkan yatakların tasarımı ve mısır danelerinin kurutulmasının deneysel incelenmesi
dc.contributor.advisor | Uyarel, Ali Yücel | |
dc.contributor.author | Kaya, Metin | |
dc.date.accessioned | 2020-12-10T14:21:44Z | |
dc.date.available | 2020-12-10T14:21:44Z | |
dc.date.submitted | 1993 | |
dc.date.issued | 2020-11-02 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/306162 | |
dc.description.abstract | ÖZETAKIŞKAN YATAKLARIN TASARIMI VE MISIR DANELERİNİN KURUTULMASININ DENEYSEL İNCELENMESİKAYA, Metin Yüksek Lisans TeziGazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü1993Bu tezde, değişik tiplerdeki akışkan yataklar incelendi. Akışkan yatakların kullanım alanlarına göre sınıflandırmaları yapıldı ve kurutmayla ilgili olan akışkan yatak tiplerinin özellikleri açıklandı. Buradan hareket ederek akışkan yatakların diğer kurutma sistemleri¬ne göre avantaj ve dezavantajları ortaya çıkarıldı.Bu tezin deneysel çalışmasında, kuruyabilen taneli yiyecekler incelendi ve mısır ta¬nesi değişik sıcaklık ve akışkan hızında; kuruma süresi, nem atma miktarı, akışkanlaşma anında taneciklerin asılı kaldığı yükseklik, yatak içerisine giren akışkan ile çıkan akışkanın dağıtıcı elekte uğramış olduğu basınç kayıpları, akışkan yatak hacımsal boşluk oranı, akışkan hızına göre taneleri n yükselme miktarı, akışkan hızına bağlı olarak kuruma miktarı belirlendi. | |
dc.description.abstract | ABSTRACTDESIGN of FLUIDIZED BEDS and EXPERIMENTALINVESTIGATION of CORN GRAIN ORYINGKAYA, Metin M.SGazi ÜniversityInstitute Of Science and Technology 1993In this thesis, different types of fluidized beds were examined. They were classified in accordance whit their use and the specifications of fluidized beds, related to drying, were clarified. As a result of those investigations, advantages and the disavantages of the fluidized bed s were discussed.For the experimental study of this thesis, grains were tested for various temperature and the fluid velocity. Then the time of drying, the rate of increase of fluidization, the height of hanged particles during the fluidization, pressure losses when the fluid is circulated inside the bed, the rate of clearance in the fluidized bed, the amount of moving up the particles and the rate of drying with respect to the velocity of the fluid were specified. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Enerji | tr_TR |
dc.subject | Energy | en_US |
dc.title | Akışkan yatakların tasarımı ve mısır danelerinin kurutulmasının deneysel incelenmesi | |
dc.title.alternative | Design of fluidized beds and experimental investigation of corn grain orying | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2020-11-02 | |
dc.contributor.department | Makine Eğitimi Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 445516 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | GAZİ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 644392 | |
dc.description.pages | 93 | |
dc.publisher.discipline | Tesisat Bilim Dalı |