Safran`ın (Crocus sativus L.) biyolojik özellikleri
dc.contributor.advisor | Vurdu, Hasan | |
dc.contributor.author | Şaltu, Zeki | |
dc.date.accessioned | 2020-12-10T14:00:48Z | |
dc.date.available | 2020-12-10T14:00:48Z | |
dc.date.submitted | 2002 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/304030 | |
dc.description.abstract | Türkiye'de yalnızca Safranbolu ilçesine bağlı Davutobası köyünde küçük bir alanda kültürü yapılan safranın {Crocus sativus L.) nesli tükenmek üzeredir. Bu çalışmada, safranın {Crocus sativus L.) fenolojik periyotları, kök, gövde (korm), yaprak ve çiçeğe ait morfolojik özellikleri ile yetişme muhiti özelliklerinden iklim ve toprak isteklerini içeren biyolojik özellikleri belirlenmiştir. Bunun için faktöriyel deneme deseni şeklinde oluşturulan deneme alanındaki ekim planına göre safran ekimi, iki farklı aralık x derinlik x korm çapı kullanılarak üç tekerrürlü olarak yapılmış ve bu faktörlerin yavru korm ve çiçek verimine olan etkileri ortaya konulmuştur. Bilim Kodu : 502.19.01 Anahtar Kelimeler : Safran, Crocus sativus, Korm, Stigma Sayfa Adedi : 64 Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Hasan VURDU | |
dc.description.abstract | In Turkey, saffron plant (Crocus sativus L.) has been cultivated only on the small area located in the village of Davutobasi in Safranbolu and it becomes endangered species. In this study, the phenological periods and the morphological characteristics of the roots, corm, leaf and flower along with the habitat characteristics for the climatic and the soil type requirements are determined in order to establish the biology of saffron plant (Crocus sativus L.). Three replications of two different corm spacings x sowing depths x corm diameters is used to evaluate their effects on the yield of daughter corm and flower production by using factorial experimental design on the experimental field. Science Code Key Words Page Number Adviser 502.19.01 Saffron, Crocus sativus, Corm, Stigma 64 Prof. Dr. Hasan VURDU | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ormancılık ve Orman Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Forestry and Forest Engineering | en_US |
dc.title | Safran`ın (Crocus sativus L.) biyolojik özellikleri | |
dc.title.alternative | Biology of saffron (Crocus sativus L.) | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Orman Mühendisliği Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Biological properties | |
dc.subject.ytm | Saffron | |
dc.identifier.yokid | 130123 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | GAZİ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 125980 | |
dc.description.pages | 76 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |