Show simple item record

dc.contributor.advisorVurdu, Hasan
dc.contributor.authorŞaltu, Zeki
dc.date.accessioned2020-12-10T14:00:48Z
dc.date.available2020-12-10T14:00:48Z
dc.date.submitted2002
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/304030
dc.description.abstractTürkiye'de yalnızca Safranbolu ilçesine bağlı Davutobası köyünde küçük bir alanda kültürü yapılan safranın {Crocus sativus L.) nesli tükenmek üzeredir. Bu çalışmada, safranın {Crocus sativus L.) fenolojik periyotları, kök, gövde (korm), yaprak ve çiçeğe ait morfolojik özellikleri ile yetişme muhiti özelliklerinden iklim ve toprak isteklerini içeren biyolojik özellikleri belirlenmiştir. Bunun için faktöriyel deneme deseni şeklinde oluşturulan deneme alanındaki ekim planına göre safran ekimi, iki farklı aralık x derinlik x korm çapı kullanılarak üç tekerrürlü olarak yapılmış ve bu faktörlerin yavru korm ve çiçek verimine olan etkileri ortaya konulmuştur. Bilim Kodu : 502.19.01 Anahtar Kelimeler : Safran, Crocus sativus, Korm, Stigma Sayfa Adedi : 64 Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Hasan VURDU
dc.description.abstractIn Turkey, saffron plant (Crocus sativus L.) has been cultivated only on the small area located in the village of Davutobasi in Safranbolu and it becomes endangered species. In this study, the phenological periods and the morphological characteristics of the roots, corm, leaf and flower along with the habitat characteristics for the climatic and the soil type requirements are determined in order to establish the biology of saffron plant (Crocus sativus L.). Three replications of two different corm spacings x sowing depths x corm diameters is used to evaluate their effects on the yield of daughter corm and flower production by using factorial experimental design on the experimental field. Science Code Key Words Page Number Adviser 502.19.01 Saffron, Crocus sativus, Corm, Stigma 64 Prof. Dr. Hasan VURDUen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectOrmancılık ve Orman Mühendisliğitr_TR
dc.subjectForestry and Forest Engineeringen_US
dc.titleSafran`ın (Crocus sativus L.) biyolojik özellikleri
dc.title.alternativeBiology of saffron (Crocus sativus L.)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentOrman Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmBiological properties
dc.subject.ytmSaffron
dc.identifier.yokid130123
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityGAZİ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid125980
dc.description.pages76
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess