Süt sağım makinalarındaki gelişmeler ve Isparta yöresi işletme koşullarına uygun sağım makinesi seçim ölçütleri
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Türkiye'de son yıllarda makinalı sağımın önemi giderek artmakta ve kullanımı yaygınlaşmaktadır. Bu yönelim farklı özelliklerde süt sağım makinalannın üretilmesini teşvik etmektedir. Gelişmiş ülkelerde sağım teknolojisindeki yenilikler ve makinalı süt sağım uygulamaları her şeyden önce sağıma harcanan zamanı azaltmayı, hayvan sağlığına zarar vermeden sağıma başına düşen hayvan sayısını arttırmayı ve sağımın daha hijyenik koşullarda yapılmasını amaçlamaktadır. Bu araştırmada İsparta ve yöresindeki süt sığırcılığı işletmelerinde mevcut sağım makinalannın işletme koşullarında nabız düzenine ilişkin çalışma özelliklerinin saptanması, bunların sağım tekniği yönünden değerlendirilmesi ve belirlenen değerlerin sağım makinası standartlarına ve literatür değerlerine uygunluğunun araştırılması amaçlanmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Sağım Makinalan, Pulsatör Özellikleri, Nabız, Vakum Seviyesi, Limping Ill ABSTRACT In Turkey, importance of milking machine is increasing due to time and widely used last years. This trend caused arising of milking machines which have different characteristics. First of all, developments on milking technology and milking machine applications in developed countries aim at decreasing the time spending on milking, increasing the number of cows per worker without destroy to the animals' health and causing much more hygienic milking conditions. The aim of this study is to determine the working properties relating to pulsation system of milking machine in working condition on dairy farm enterprises in İsparta province. In addition, the results were evaluated point of view milking technology. Consequently, an appropriateness of determined dates were discussed according to the standards and literatüre parameters of milking machines KEY WORDS: Milking Machines, Pulsation Characteristics, Pulsation, Vacuum Level, Limping
Collections