Pektolitik ve selülolitik enzim izolasyonu
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Bu çalışmada saplan ile toplanan zeytin meyvesinin proteinleri ile pektinaz (E.C.3.2.1.15) arasındaki ilişki incelenmiştir. Saplan ile toplanan zeytin meyveleri olgunlaşma periyotlannın değişik aşamalannda potasyum -fosfat buffer (pH=7,0) içerisinde homojenize edilmiştir. Elde edilen proteinler pektinaz ile 15 dakika, 60 dakika ve 24 saat inkübe edildikten sonra SDS-PAGE 'de koşturulmuştur. Elde edilen sonuca göre 24 saat inkübe edilen örneklerin bulunduğu kuyucukta düşük molekül ağırlıklı proteinlere rastlanmıştır. Bu proteinlerin pektinaz ile bir arada görülebilen ve pektinaz ile aynı etkilere sahip olan pektinaz ile alakalı proteinler olduğu düşünülmüştür. ANAHTAR KELİMELER: Zeytin, Pektinaz, Protein, SDS-PAGE ABSTRACT In this study, pectinase and related proteins of olives picked as stalked fruits were investigated. Stalked olive fruits homogenized in K-phosphate buffer (pH=7.0) at different stages of their maturation period. The obtained proteins from the fruits were run on SDS- PAGE after incubation with pectinase for 15,60 mins and 24 h. According to the results there were some small molecular weight proteins in the well of 24 h incubated samples. They are thought to be pectinase related proteins which were able to seen with pectinase together and might have similar effects to of that of pectinase. KEY WORDS: Olive, Pectinase, Proteins, SDS-PAGE
Collections